Головна Новини Суспільство події Діти загиблих захисників України будуть харчуватися безкоштовно в освітніх закладах
commentss НОВИНИ Всі новини

Діти загиблих захисників України будуть харчуватися безкоштовно в освітніх закладах

Президент України вже підписав відповідний закон

3 грудня 2020, 15:36
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон стосовно забезпечення дітей загиблих захисників України безкоштовним харчуванням в освітніх закладах.

Діти загиблих захисників України будуть харчуватися безкоштовно в освітніх закладах

ФОТО: Освіта 24

Документ повинен підвищити рівень соціального захисту дітей, батьки яких загинули, пропали безвісти або померли, захищаючи суверенітет, незалежність і територіальну цілісність країни. Згідно з цим законом, органи влади, місцевого самоврядування повинні гарантовано забезпечити таких дітей безкоштовним харчуванням. Це норма обов'язкова до виконання для дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних і передвищих навчальних закладів. Про це проінформували в Офісі президента. 

Нагадаємо, що з 1 грудня збільшилася сума аліментів на дитину. З 1 грудня 50%-й мінімальний розмір аліментів складе 960,50 гривень на дитину до 6 років (це на 31 гривню більше в порівнянні з липнем) і 1197,50 гривні для дітей від 6 до 18 років (плюс 38,50 гривні). Якщо платник аліментів має достатній заробіток, то суд може рекомендувати йому виплачувати аліменти в розмірі 100%-го прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. З 1 грудня 1921 гривня для дітей до 6 років (на 62 гривні більше в порівнянні з липнем), 2395 гривень для дітей від 6 до 18 років (плюс 77 гривень).

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні заборонили продаж електронних сигарет неповнолітнім. Верховна Рада прийняла Закон про посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, які використовуються в електронних сигаретах. "За" проголосували 309 нардепів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини