Головна Новини Суспільство події Директор WDG Promet пояснив, куди зникли мільйони євро Міноборони на боєприпаси
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор WDG Promet пояснив, куди зникли мільйони євро Міноборони на боєприпаси

Міноборони України здійснили аванс для WDG Promet на суму 3,2 млн євро для закупки боєприпасів, однак кошти зникли з рахунку компанії.

25 вересня 2023, 17:03 comments9566
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Директор WDG Promet d.o.o. Матіас Зубак в офіційній заяві, яка потрапила в редакцію порталу "Коментарі", розповів про ситуацію щодо схеми у яку потрапила його компанія. Вона мала закупити для України боєприпаси та отримала від Міноборони понад 3,2 млн євро.

Директор WDG Promet пояснив, куди зникли мільйони євро Міноборони на боєприпаси

Боєприпаси для України. Фото з відкритих джерел

За словами Зубака WDG Promet обрали чеську фінансову установу "Діловий кредитний союз" для проведення угоди щодо постачання для Міністерства оборони України боєприпасів та іншого озброєння. Однак, виявилось, що WDG Promet стала "заручником шахрайських інтриг". 

Співробітники "Ділового кредитного союзу" збирали інформацію від WDG Promet і таким чином отримали доступ до конфіденційних даних компанії. Матіас Зубак повідомляє, що представник Business Credit Union Каміль Бахбух таким чином заволодів коштами компанії WDG Promet.

"Кредитний союз в особі свого "касира" Каміля Бахбуха незаконно заволоділа нашими коштами у розмірі 2,2 млн євро та 30 млн чеських крон, які були зняті невідомою особою з наших рахунків готівкою за допомогою використання підроблених платіжних доручень", — пише Зубак та додає, що, крім того "Бахбух через компанію Somecs Institut a.s. обдурив WDG Promet ще на 1,938 млн євро".

Матіас Зубак пояснює, що його компанія не могла надати документів для зняття та переказу коштів на суму 5,372 млн євро, адже директор WDG Promet, підпис якого присутній на документах перебував в іншій країні. За словами Зубака ця сума відповідає авансовим платежам за військові матеріали від Міноборони України та компанії Sevotech a.s.

"Таким чином, шахраї фактично викрали гроші з державного бюджету України, що є злочином проти всього населення України в такий складний для неї період боротьби з російською агресією", — вказує Матіас Зубак.

Директор WDG Promet наголосив, що до справи залучені чеські правоохоронні органи та державні урядові інституції європейських країн, які працюють над схемою виведення коштів.  

"Сьогодні WDG Promet d.o.o. несе значні фінансові та репутаційні збитки, оскільки крадіжка грошових коштів з нашого рахунку призвела до затримки виконання контрактів з нашого боку та відповідно до застосування щодо нас штрафних санкцій. Однак, я хотів би наголосити, що наша компанія завжди виконувала свої контрактні зобов'язання, попри всі труднощі та форс-мажорні обставини. Можу запевнити, що Міністерство оборони України отримає боєприпаси, замовлені нами та нашими партнерами з компанії Sevotech a.s. Для нас — це питання збереження репутації та честі", — підсумував Матіас Зубак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини