Головна Новини Суспільство події Дипломатичні відносини з Росією: що сказав президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломатичні відносини з Росією: що сказав президент

Україна припинить дипломатичні відносини з Росією

24 лютого 2022, 12:42
Поділіться публікацією:

Дипломатичні відносини з Росією: що сказав президент

Фото ілюстративне / Pixabay

Під час брифінгу 24 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що Україна офіційно розриває дипломатичні стосунки з Росією. Про це відомо з прес-служби Офісу президента.

Зеленський заявив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. За його словами, це рішення вже ухвалили. Також глава держави наголосив, що наразі дуже важлива єдність та мобілізація бойового духу. Президент закликав українців підтримати військових, здати кров для поранених. За його словами, тепер залучаються до оборони ветерани та всі, хто має бойовий досвід.

Армії потрібна підтримка населення, бо громадяни — це також потужна армія. Наразі ЗСУ ведуть тяжкі бої на Донбасі, на півночі та півдні. Ворог вже поніс втрати.  Банківська система працюватиме та забезпечуватиме функціонування держави. Президент закликав підприємства сприяти підвезенню товарів до населення. З українців, що готові піти служити до територіальної оборони, знімуть санкції.

Глава держави звернувся до українців, що мають родичів в Росії, щоб ті передавали їм інформацію про те, що дійсно вібувається й що російські війська обстрілюють мирне населення. За його словами, росіяни тепер мають обрати шлях по якому вони йтимуть, населення РФ повинне виступити проти війни з Україною та висловити ці вимоги своїй владі.

"Наша держава пішла на такий крок у відповідь на акт збройної агресії РФ проти України, вторгнення російських військ задля знищення Української держави, захоплення силою української території та встановлення окупаційного контролю. Наголошуємо, що російська наступальна операція є нападом на суверенітет та територіальну цілісніть України, грубе порушення Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права", — йдеться в заяві Міністерства закордонних справ.

Як повідомляв портал "Коментарі", щодо загиблих є інформація про те, що в Броварському районі одна людина загинула, є один поранений та п'ять потерпілих. У Конотопському районі постраждала громадянка та дитина. В Одеській області у місті Подільськ загинуло шість військових, 7 осіб отримали поранення, 19 людей вважаються безвісти зниклими. У Маріуполі загинула людина, двоє осіб поранено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Евгений

24 лютого 2022, 13:46

Верим в вас, защитники Украины! Смерть врагам!


Новини