Головна Новини Суспільство події ДФС атакує БРСМ: Підопічні Мельника три тижні блокують нафтобази і заправки
commentss НОВИНИ Всі новини

ДФС атакує БРСМ: Підопічні Мельника три тижні блокують нафтобази і заправки

Правозахисники заявляють про численні порушення під час проведення слідства

14 вересня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:








Понад дві тисячі співробітників мережі "БРСМ-Нафта" і компаній, які постачають їй нафтопродукти, вийшли на акцію протесту з проханням зупинити атаку фіскальної служби Вадима Мельника на легальний бізнес. Акція проходила в понеділок, 13 вересня, біля будівель Кабміну і Офісу президента.

ДФС атакує БРСМ: Підопічні Мельника три тижні блокують нафтобази і заправки

Акція протесту співробітників БРСМ-Нафта"

За словами учасників акції, вже три тижні слідчі ДФС блокують АЗС і нафтобази. 27 серпня вони отримали рішення Святошинського суду і тепер влаштовують обшуки, накладають арешти на майно і паливо. Бізнес, який справно платить податки і дає роботу 4,7 тисячам людей зупинений.

ДФС атакує БРСМ: Підопічні Мельника три тижні блокують нафтобази і заправки - фото 2
ДФС атакує БРСМ: Підопічні Мельника три тижні блокують нафтобази і заправки - фото 3
ДФС атакує БРСМ: Підопічні Мельника три тижні блокують нафтобази і заправки - фото 4
У свою чергу, адвокат Віталій Маковій повідомив про численні порушення при проведенні слідства. Він стверджує, що слідчі нібіто штучно затягують процес, щоб нанести БРСМ і її партнерам максимальний фінансовий збиток: за три тижні вони так і не закінчили обшуки і не взяли проби палива.

"Вони оглядали особисті речі співробітників, намагалися подивитися інформацію з їх комп'ютерів, на що суд не давав дозволу. Вони приїхали з підготовленими понятими, у яких навіть паспортів з собою не виявилося. Фактично на об'єкти підвищеної небезпеки завозять людей, особи яких неможливо встановити ", — заявив Віталій Маковій.

Топ-менеджер БРСМ Олександр Мельничук вказує: паралельно з діями фіскалів триває медіа-атака на компанію. Її ймовірний замовник — мережа ОККО: ДФС може співпрацювати з нею в силовому полі, а в інформаційному діяти Сергій Куюн, який нібито поширює фейки про БРСМ.

"За інформацією, яку ми отримуємо зі ЗМІ, замовник атаки — ОККО Віталія Антонова. Курирує цю роботу Юрій Кучабський — віце-президент корпорації "Галнафтогаз". Вони нібито домовилися з Мельником створити нашому бізнесу проблеми", — заявив Олександр Мельничук.

Учасники акції закликали президента Зеленського, главу Офісу президента Єрмака, керівництво Кабінету міністрів втрутитися в ситуацію і зупинити тиск ДФС на законний бізнес.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ опублікували аудіозапис, на якому, нібито Сергій Куюн пропонував Олександру Мельничуку укласти угоду: він зупинить атаки в медіа, якщо БРСМ погодиться платити йому 15 тис. доларів на місяць. На плівках співрозмовник побічно підтвердив, що працює на ОККО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини