Головна Новини Суспільство події Дейтинг-бізнес: компанія Genesis, як і раніше, контролює сайти для дорослих, — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Дейтинг-бізнес: компанія Genesis, як і раніше, контролює сайти для дорослих, — ЗМІ

Genesis продовжує слідкувати за сайтами для знайомств навіть після продажу дейтинг-активів, — розслідування

20 липня 2021, 18:20 comments1354
Поділіться публікацією:

Всупереч заяві про продаж дейтинг-активів (сайти з пошуку сексуальних партнерів), IT-компанія Genesis зберегла контроль над ними. Таку інформацію повідомляють журналісти-розслідувачів "Вестей" в матеріалі "Королі adult-трафіку з Genesis" .

Дейтинг-бізнес: компанія Genesis, як і раніше, контролює сайти для дорослих, — ЗМІ

IT-компанія Genesis не позбулася дейтинг-сайтів — ЗМІ. Фото із відкритих джерел

Відзначимо, що українську компанію Genesis заснували колишні інвестиційні банкіри із Росії та Казахстану Володимир Многолітній і Василій Ульянов. Найбільшим активом Genesis наразі є лінійка фітнес-додатків BetterMe, які вже скачали 80 млн користувачів по всьому світу.

У вересні 2020 року Многолітній  та Ульянов повідомили, що продали активи в дейтингу, відмовившись розкривати покупця. Однак, за даними "Вестей", із Genesis і досі можуть бути пов'язані ресурси: VictoriaDates, VictoriaHearts, VictoriaBrides та Kismia, які компанія ніколи публічно не називала і не коментувала, а також сайти для дорослих spdate.com, cum2date.com, wethunt .com, fkdate.com, jucydate і babes2date.com.

Дейтинг-бізнес: компанія Genesis, як і раніше, контролює сайти для дорослих, — ЗМІ - фото 2

"Структура володіння ними розмазана на мережу офшорів і переплетена зі всесвітньо визнаними сайтами Genesis, такими як HitWe, Hily і BetterMe", — йдеться в розслідуванні.

Зокрема, в квітні 2018 року юрособою Mirelia Services Co (Маршаллові острова) було зареєструвало домен SPDate.com — сайт для пошуку сексуальних партнерів. При цьому при реєстрації була використана пошта Genesis.

Як інформують "Вести", близько 90% трафіку на сайт SPDate забезпечують так звані дзеркала — cum2date.com, wethunt.com, fkdate.com, Jucydate і babes2date.com — сайти, схожі на SPDate, як дві краплі води.

Дейтинг-бізнес: компанія Genesis, як і раніше, контролює сайти для дорослих, — ЗМІ - фото 3

"Ще одна деталь, що зв'язує Genesis з контентом для дорослих: в контактах сайту Babes2date.com був вказаний український номер, що співпадає з контактним телефоном ТОВ" Коворкінг на Подолі". Він знаходиться по сусідству з київським офісом Genesis. Цей же номер і мейл ([email protected]) значаться на сайтах Fkbabe, Fkdate, Unlimedate і того ж Babes2date", — повідомляють журналісти-розслідувачі.

Також "Вести" звернули увагу на мейл [email protected], який разом із ще одним українським номером вказані в даних ФОП Лобко Станіслава Сергійовича. Пізніше журналісти з'ясували, що на таке ім'я в LinkedIn зареєстрований профіль, в якому вказана посада його власника: Manager, Tax & IP at Genesis Group.

Автори розслідування стверджують, що формально дейтинг-сайти переоформлені на різні офшорні компанії. Однак навіть через рік після операції Genesis начебто продовжує оперувати і приймати оплати з їх доменів.

За версією "Вестей", компанія могла передати управління сайтами для дорослих підконтрольним собі ж структурам, щоб контент 18+ не шкодив її ділової репутації.

"Чому ж в Genesis кажуть, що продали свій дейтинг? Незалежно від того, чи просто переклали активи з одних офшорів в інші, чи дійсно продали генерує мільйони на місяць актив неназваному покупцеві. Може бути тому, що в Genesis готують свій головний актив BetterMe до угоди? Зрозумілим є одне: adult, тим більше такий, заважає будь-якому сценарію подальшого розвитку компанії", — резюмують журналісти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини