Деяким переселенцям скасують виплати: названо причину

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що деяким переселенцям перестануть виплачувати грошову допомогу

Багато українців через обстріл були змушені виїхати зі своїх міст до безпечніших регіонів і зараз не мають можливості повернутися додому через підвищену небезпеку. Таким людям держава продовжуватиме виплачувати грошову допомогу. А ось ті, хто не живе у зонах бойових дій, перестануть давати соціальні виплати.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що на фінансову допомогу від держави можуть розраховувати українці, які не мають змоги повернутись додому, бо їхні регіони продовжують обстрілювати окупанти. А також виплати отримуватимуть ті українці, чиї будинки були зруйновані воєнними діями.

А ті люди, які були два місяці у безпеці, а зараз повертаються додому, повертаються до роботи, перестануть їх отримувати.

До речі, йдеться про 2 тисячі гривень на кожну дорослу людину, яка була змушена покинути дім і 3 тисячі гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю. На виплату такої допомоги було скеровано 578 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, згідно з яким розширив перелік громадян, які можуть претендувати на виплати по 2,2-2,5 тисячі гривень щомісяця від міжнародних гуманітарних організацій. Експерти для видання "Коментарі" оцінили заходи уряду щодо підтримки населення у воєнний час і розповіли, які, на їхню думку, слід було б ще вжити заходів, виходячи з наявних можливостей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що уряд разом з ООН запустив програми виплат для допомоги українським переселенцям.