Головна Новини Суспільство події Десятки тисяч безробітних працюють завдяки "Армії відновлення : хто і скільки отримав
commentss НОВИНИ Всі новини

Десятки тисяч безробітних працюють завдяки "Армії відновлення : хто і скільки отримав

На заробітну плату в межах проєкту «Армія відновлення» направили майже 1,5 мільярда

сьогодні, 14:41
Поділіться публікацією:

З моменту запуску проєкту "Армія відновлення", Державна служба зайнятості України взяла на роботу понад 183 тисячі безробітних. За їхню працю було виплачено 1,486 мільярда гривень.

Десятки тисяч безробітних працюють завдяки "Армії відновлення : хто і скільки отримав

У рамках проєкту "Армія відновлення" Україна залучила понад 183 тисячі безробітних

Нагадаємо, що проєкт "Армія відновлення", розпочатий у жовтні 2022 року, спрямований на допомогу безробітним знайти роботу і долучитися до відновлення країни. За інформацією Державної служби зайнятості, загалом видали 183 940 направлень для участі у різних видах робіт, від будівництва до прибирання.

Наразі лідером за кількістю направлень є Харківська область з 28 870, за нею йдуть Донецька (21 907), Чернігівська (20 184), Київська (20 122) та Полтавська (19 343) області. Це показує, як активно залучаються ресурси і люди в регіонах, які найбільше потребують допомоги.

Десятки тисяч безробітних працюють завдяки ”Армії відновлення : хто і скільки отримав - фото 2

Для проєкту вже виділено 1 486 мільйонів гривень на зарплати. Учасники можуть отримати 12 тисяч гривень за місяць роботи, що є хорошим стимулом для багатьох.

До речі, у липні 2024 року уряд виплатив 37,7 мільйонів гривень компаніям за працевлаштування людей з інвалідністю та переселенців, а також за створення інклюзивних робочих місць. Це допомагає не тільки відновити інфраструктуру, але й дати безробітним новий шанс для розвитку в післявоєнний час.

Читайте також на порталі “Коментарі” — З жовтня 2024 року безробітні в Україні почнуть отримувати більшу допомогу — 3000 гривень замість 2500. Таке рішення ухвалив Державний центр зайнятості, щоб допомогти людям, які втратили роботу, особливо внутрішньо переміщеним особам та тим, хто має страховий стаж не менше семи місяців за останній рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини