Головна Новини Суспільство події Державні послуги через інтернет: що передбачає новий закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Державні послуги через інтернет: що передбачає новий закон

Закон про надання державних послуг онлайн Верховна рада прийняла у липні

6 серпня 2021, 15:15 comments1484
Поділіться публікацією:

Президент підписав закон про "Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг" № 1689-ІХ. Документ набере чинності через три місяці. Про це повідомляють у пресслужбі Офісу президента.

Державні послуги через інтернет: що передбачає новий закон

Державні послуги онлайн, фото з відкритих джерел

Українці зможуть користуватися електронними державними послугами відповідно до процедури. Перелік цих послуг буде визначено Кабінетом Міністрів України.

Заявники будуть подавати запити в електронній формі з використанням електронного підпису або особисто у визначених законом випадках. Усі дані, які наявні в державних реєстрах і необхідні для надання послуги, будуть заповнюватися автоматично. 

У законі прописано такі поняття як "комплексна електронна послуга", "автоматичний режим" та "принцип мовчазної згоди".  Тобто українці отримають чимало переваг від такого спрощеного обслуговування. Адже послуги будуть надаватися автоматично, без участі певного державного органа. Не треба буде довго чекати поки місцеві органи чи інші інстанції нададуть виписки чи довідки. Людина зможе швидко все оформити.

Для деяких категорій послуг буде доступна комплексна функція. Громадянин напише одну заяву й отримає кілька послуг без зайвих відвідувань установ та купи папірців. Заявник матиме можливість вибрати які послуги він бажає одержати в складі комплексної електронної публічної послуги. Усі послуги будуть надаватися у порядку черговості, який встановлено автоматично.

Для полегшення роботи електронних сервісів  у визначених випадках на скановані копії певних документів буде накладатися електронний підпис осіб, що їх видавали.

Також автоматично перевірятимуть цивільну правоздатність і дієздатність фізичних і юридичних осіб, що подали заяву про отримання електронних послуг. Послуги будуть і платними й безплатними відповідно до законодавства.

Як писав портал "Коментарі" раніше, Зеленський підписав закон про штрафи для водіїв вантажних автомобілів і які можуть бути наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

10 серпня 2021, 00:27

Зеленский дебил продвигает цифровое рабство. Накол тебя зеленский вместе с порошенко, яцынюком, сеней, кравчуком. Достали уже всех бандиты! Но мы знаем если начнеться третий майдан ты зеленский пойдешь по трупам не то что Янукович, который просто сбежал, а Порошеко со своей бандой людей на майдане убивал...

Анонім

6 серпня 2021, 16:14

Ничего хорошего не вижу. Подделать легко. и нет желания регится где-либо в гос структурах через смартфон. Хакерство расцветет буйным цветом. Западные страны осторожнее в этих вопросах


Новини