Головна Новини Суспільство події Депутати озвучили вимоги до влади щодо Охматдиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати озвучили вимоги до влади щодо Охматдиту

«Євросолідарність» ініціює створення ТСК з відбудови «ОХМАТДИТу»

15 серпня 2024, 18:26
Поділіться публікацією:

Народні депутати Ірина Геращенко та Яна Зінкевич висунули конкретні вимоги до української влади щодо процесу відбудови дитячої лікарні “Охматдит”. Зокрема, вони зазначили, що потрібно діяти швидко і не чекати на повне відновлення всієї лікарні. 

Депутати озвучили вимоги до влади щодо Охматдиту

«Євросолідарність» ініціює створення ТСК з відбудови «ОХМАТДИТу»

Головні вимоги включають незалежну оцінку пошкоджень, організацію тендерів для ремонтних робіт та забезпечення прозорості у виборі підрядників. Додатково, вони закликають залучити до наглядової ради осіб з багаторічним досвідом роботи в лікарні і забезпечити парламентський контроль над процесом відновлення.

“Найважливіше – не займатися "грандіозними планами", а запускати корпуси в роботу по мірі їхнього відновлення. Бо маленькі пацієнти не можуть чекати задля чийогось прагнення показати чергове "велике будівництво". Ніхто не дозволить влаштувати "велике крадівництво" на хворих українських дітях”, — зазначили депутатки. 

Крім того, депутати від ЕС наполягають в створенні парламентської слідчої комісії для нагляду за використанням коштів, зібраних для ремонту.

"Вдалося зібрати дуже велику суму коштів. І надзвичайно важливо, щоб ці кошти використовувалися ефективно і доцільно. Те, що ми бачимо зараз, неприпустимо. Ми бачимо, що можливе розкрадання коштів. Те, що запланувала влада, кількарічна реконструкція призведе до того, що просто розійдеться медичний колектив, він піде в інші медичні заклади, бо йому не буде де працювати", – застерігає Зінкевич.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Міністерство охорони здоров’я відмовляється залучати Опікунську раду "Охматдиту" до контролю за процесом відновлення після ракетної атаки, про це повідомила нардеп Марія Іонова із посиланням на відповідь на свій депутатській запит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини