Головна Новини Суспільство події Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ

Павлушко є власником великої земельної ділянки в Київській області

25 серпня 2021, 11:51
Поділіться публікацією:

Депутат Київської обласної ради від фракції "За Майбутнє", екскерівник Аграрної партії в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області Юрій Павлушко начебто фіктивно розлучився з дружиною, щоб роздобути 30 га наділів, які належать громаді. Про це пише регіональне видання "Новий погляд", посилаючись на відповідні судові документи.

Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ

Депутат Київоблради Юрій Павлушко. Фото: Куркуль.ком

Видання нагадує, що Павлушко є власником великої земельної ділянки в Київській області. Зокрема, згідно з його декларацією, депутат має 155 паїв у колишніх Переяслав-Хмельницькому і Яготинському районах.

За даними опублікованих "Новим Поглядом" судових документів, у липні 2014 року дружина Юрія Павлушка Тетяна звернулася до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області і просила здійснити поділ майна подружжя в процесі розлучення.

Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 2
Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 3
Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 4
Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 5

Однак в декларації Павлушко вказував Тетяну як дружину, хоча за документами вони розлучилися ще в 2014-у.

"Сторони уклали мирову угоду. Тетяні Костянтинівні відійшло все майно, починаючи від матраців, диванів, меблів, найрізноманітнішої техніки для дому, автомобілів, а Юрію Івановичу суд присудив земельні ділянки на 30 гектарів. [...] Виявляється, земельні ділянки до цього моменту були в колективній власності на землю Колективного сільськогосподарського підприємства імені Леніна, с. Соснова Переяслав-Хмельницького району Київської області", — повідомляється в матеріалі.

За даними авторів, ці землі повинні знаходитися в комунальній власності жителів Студениківської ОТГ.

"Суд пішов далі і в цьому рішенні по справі про розподіл майна сім'ї Павлушків наступним пунктом позбавляє громадян права розпоряджатися цими земельними ділянками. Цитата з рішення суду: "Скасовано Державний акт на право колективної власності на землю серії КВ, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право колективної власності на землю по №19 від 18 березня 1996", — йдеться в матеріалі.

За даними авторів статті, суддя, який виніс таке рішення, зараз очолює районний суд.

У 2021 році була подана апеляція на це рішення до Київського апеляційного суду, який скасував постанову 2014 року. Скаргу в апеляцію подала жителька села Соснова.

Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 6
Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 7

Апеляційний суд, як повідомляє "Новий погляд", скасував передачу землі Павлушку Переяславським судом. Це підтверджують копії відповідних судових документів. Згодом, Верховний суд України це скасування підтримав.

Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 8
Депутат Київоблради Павлушко фіктивно розлучився з дружиною, щоб отримати 30 га землі — ЗМІ - фото 9

"Тільки з відкритих даних можна підсумувати, що Студениківська ОТГ недоотримала за оренду землі від 2 до 4 мільйонів гривень. Активні громадяни повинні простежити, щоб їх спільне майно було їм повернуто, земельні ділянки належним чином використовувалися орендарями відповідно до чинного законодавства України, а громада отримувала за це дивіденди",  резюмують журналісти" Нового погляду ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини