Головна Новини Суспільство події Делегація МВФ прибула в Україну: що відомо про візит
commentss НОВИНИ Всі новини

Делегація МВФ прибула в Україну: що відомо про візит

Діалог високого рівня буде фокусуватися в контексті програми розширеного фінансування

1 жовтня 2023, 20:15
Поділіться публікацією:

1 жовтня до Києва для зустрічі з українською владою прибула команда МВФ на чолі із заступником директора Європейського департаменту Фонду Умою Рамакрішнан. Про це повідомив представник Фонду в Україні Ваграм Степанян, повідомляє Reuters.

Делегація МВФ прибула в Україну: що відомо про візит

Місія МВФ прибула в Україну (фото з відкритих джерел)

Він нагадав, що також заплановані зустрічі з іншими зацікавленими сторонами

"Команда МВФ на чолі із заступником директора Європейського департаменту Фонду Умою Рамакрішнан розпочинає сьогодні в Києві зустрічі з українською владою та іншими зацікавленими сторонами. Діалог високого рівня буде фокусуватися на перспективних заходах і викликах в контексті програми розширеного фінансування (EFF), яку реалізує Україна за підтримки МВФ", — додав Степанян.

Відомо, що місія МВФ проводить другий огляд багаторічної кредитної програми для України на суму $15,6 млрд.

Чотирирічна програма для України є частиною глобального пакета на $115 млрд для підтримки економіки в умовах захисту  агресії Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що надбавки військовим вплинуть на співпрацю з МВФ — голова НБУ. Повернення виплат для військових негативно вплинуть під час перемовин з Міжнародним валютним фондом, вважає голова НБУ Андрій Пишний. Під час пресбрифінгу Андрій Пишний зауважив, що у макропрогнозі Національного банку України одним з ризиків війни вказано збільшення бюджетних витрат. За попередніми підрахунками повернення виплат для українських військових призведе до збільшення витрат бюджету на 100-120 млрд гривень. Голова НБУ вважає, що такий фактор вплине на співпрацю з МВФ та іншими міжнародними партнерами, які фінансово допомагають Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини