Головна Новини Суспільство події Декрет для тата і не тільки: в Україні з’явилися нові види відпусток для батьків
commentss НОВИНИ Всі новини

Декрет для тата і не тільки: в Україні з’явилися нові види відпусток для батьків

Законом запроваджується соціальна відпустка для тата й можливість деяким батькам працювати скорочено

1 грудня 2020, 13:27 comments1042
Поділіться публікацією:

Верховна Рада проголосувала за нові види відпусток для батьків в Україні, зокрема йдеться про декрет для тата й скорочення робочого дня. Про це стало відомо у ході засідання парламенту 1 грудня.

Декрет для тата і не тільки: в Україні з’явилися нові види відпусток для батьків

Фото з відкритих джерел

Так, Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 3695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною". Відповідно до документа, тепер і батько, і матір мають рівні можливості взяти відпустку для догляду за дитиною. Окрім того, для допомоги сім’ям із дітьми та розвитку відповідального батьківства, запроваджуються й інші види відпусток.

Передбачаються такі види відпусток для батьків:

1) Оплачувана коштом роботодавця "соціальна відпустка" до 14 днів при народженні дитини для тата, або баби, діда чи іншого повнолітнього родича дитини, який фактично доглядає за дитиною, якщо мати (батько) дитини є одинокою\им;

2) Для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років для тата або мами;

3) Скорочений робочий час для батьків дітей, які: не досягли 14 років, мають інвалідність, виховуються без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі).

Як раніше повідомлялося, з 1 грудня 2020 року зросли прожитковий мінімум та пенсії українців. Відтепер сума прожиткового мінімуму становитиме 1769 гривень. Прожитковий мінімум підняли для окремих категорій населення, зокрема, для осіб, які втратили працездатність.

Також повідомлялося, що в Україні зростуть розміри аліментів на дітей. Так, перегляд аліментів викликаний зростанням розміру прожиткового мінімуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини