Головна Новини Суспільство події Де в Україні найдорожче і найдешевше знімати квартиру
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в Україні найдорожче і найдешевше знімати квартиру

Ужгород – новий лідер з оренди житла: що відбувається на ринку нерухомості України

26 липня 2024, 20:35
Поділіться публікацією:

Ринок нерухомості України продовжує дивувати несподіваними поворотами. За останніми даними ЛУН Статистики, Ужгород несподівано вирвався вперед, ставши найдорожчим містом для оренди житла, випередивши навіть Київ. Середня вартість однокімнатної квартири в Ужгороді перевищила 17 000 гривень, що робить його привабливим, але дорогим варіантом для тих, хто шукає нове місце проживання.

Де в Україні найдорожче і найдешевше знімати квартиру

Оренда житла. Експерти назвали п'ять найдорожчих міст

Ужгород – новий лідер, Київ – на третьому місці

Згідно з аналізом ЛУН, запит "Хочу переїхати в інше місто, але не знаю яке та як обрати" став найпопулярнішим за останні 2,5 роки. У відповідь на це ЛУН склав рейтинг ТОП-5 міст з найдорожчою орендою та визначив найбільш бюджетні обласні центри. Львів займає друге місце з середньою вартістю однокімнатної квартири 16 500 грн, а Київ – третє з 15 000 грн.

Бюджетні варіанти та несподівані аутсайдери

Серед міст з відносно доступною орендою житла виділяються Чернівці (12 300 грн), Івано-Франківськ, Кропивницький, Полтава та Рівне (12 000 грн). Вінниця та Дніпро пропонують схожі ціни – 11 500 та 11 000 грн відповідно. Ще більш бюджетні варіанти можна знайти в Черкасах (10 000 грн), Хмельницькому (9 500 грн) та Тернополі (9 400 грн).

Несподівано, Одеса, яка раніше вважалася дорогим містом, опустилася на 14 місце в рейтингу. Оренда однокімнатної квартири тут коштує в середньому 7 000 грн.

Де в Україні найдорожче і найдешевше знімати квартиру - фото 2

Війна та ціни на нерухомість

Найбільш доступні варіанти оренди можна знайти в містах, які найбільше постраждали від війни: Харкові та Херсоні. Середня вартість однокімнатної квартири в цих містах становить лише 4 000 грн. Наближеність до прифронтових зон та потенційна небезпека безпосередньо впливають на ціни на нерухомість.

Експерти пояснюють різкий стрибок цін у деяких містах кількома факторами: зростанням попиту на оренду через внутрішню міграцію, обмеженою пропозицією на ринку та загальною інфляцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини