Головна Новини Суспільство події Де українцям шукати роботу під час війни: корисні ресурси
commentss НОВИНИ Всі новини

Де українцям шукати роботу під час війни: корисні ресурси

Де в Україні знайти роботу в період війни, які зараз є вакансії та що відбувається на ринку праці

19 березня 2022, 22:35 comments1322
Поділіться публікацією:

Через війну з Російською Федерацією, яка розпочалася 24 лютого, багато українців були змушені виїхати зі своїх міст та залишити роботу. Але кожному у такий непростий період потрібні кошти для виживання. У Центрі протидії дезінформації при РНБО поділилися корисними посиланнями, де українці пропонують списки вакансій.

Де українцям шукати роботу під час війни: корисні ресурси

Як знайти роботу в Україні в період війни / Фото: pixabay

У Центрі зазначають, що останнім часом ринок праці в Україні почав трохи відроджуватись, з 7 березня вакансій на сайтах стає дедалі більше. Близько 250-500 нових на день. Ознайомитись з ними можна на таких ресурсах:

Державний центр зайнятості. Тут перелік вакансій оновлюється щодня. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ресурс опублікував понад 2000 нових вакансій. Зателефонувавши до Центру зайнятості того населеного пункту, де ви перебуваєте, можна підтвердити своє перебування у статусі безробітного.

– Державний концерн "Укроборонпром". Тут можна знайти великий список робочих спеціальностей. Саме тут робиться все для нашої перемоги. Концерну потрібні фахівці на військову техніку.

— Роботу також можна знайти на сайті work та rabota ;

— Некомерційна платформа пошуку роботи UA Talents,

Взаємодія. Агрегат сайтів пошуку робіт, де можна шукати роботи як у різних країнах, так і з різних спеціальностей.

Робота зараз: Україна. Telegram-канал, де можна знайти вакансії у всіх сферах;

Нагадаємо, що війна з Російською Федерацією змусила наших громадян залишати свої будинки, звичний спосіб життя та роботу, рятуючись від ворожого обстрілу. У Центрі протидії дезінформації РНБО розповіли, чи роботодавці можуть звільняти своїх співробітників за неявку на роботу в період війни.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки підприємств в Україні через війну змушені призупинити роботу: експерт назвав цифри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини