Головна Новини Суспільство події Де ще можуть розпочатися війни, окрім України, - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Де ще можуть розпочатися війни, окрім України, - політолог

На сьогоднішній день у світі три гарячих точки: це повномасштабне вторгнення Росії на територію України, Тихоокеанський регіон та Арктика

2 червня 2023, 13:20
Поділіться публікацією:

Водночас, у низці інших регіонів теж можуть з’явитися локальні конфлікти. У цьому переконаний політолог Олег Саакян, повідомляють "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

Де ще можуть розпочатися війни, окрім України, - політолог

Олег Саакян. Фото з відкритих джерел

Як він розповів в інтерв’ю, потенційними бурхливими точками,  ймовірно стануть: Середня Азія та Глобальний Південь. Про свідчить декілька факторів, до прикладу – нестача води там та кліматичні зміни.

Уже зараз історичні процеси відбуваються у Тихоокеанському регіоні. У Сполучених Штатах Америки, Японії та  Філіппінах тривають дебютні морські навчання. Тому США надіслали запрошення міністрам оборони Китаю для обговорень. Водночас, поки що Пекін відмовився від цього.

"Зараз США мають сильнішу позицію, ніж КНР. Але Китай вважає, що вони перебувають на висхідній, і тому поки що відмітають такі дискусії", — пояснив Саакян.

США мають низку країн-союзників, таких як: Південна Корея, Філіппіни, Австралія, Японія тощо. Проте, у випадку війни, ці союзники є фактично, залежними від отримання зброї з Америки.

"Саме тому Сполучені Штати зараз вживають усіх можливих заходів, щоб ці країни з тих, кого потрібно обороняти, перетворились на тих, хто може стати пліч-о-пліч з США у протистоянні", – наголосив політолог.

Таким чином, у світі існуватимуть два види війн, переконаний політолог.

"В контексті усіх цих процесів з часом побачимо розшарування світу на 2 типи війн: геополітично-ціннісні світоглядні війни та війни за воду та інші, необхідні для життя людини ресурси", – підсумував Олег Саакян.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — До чогоготується КНР – про що говорять нові заяви Сі Цзіньпіна Китай, справді, почав займатися збиранням своєї імперської чи неоімперської "периферії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини