Головна Новини Суспільство події Де найбільше українців оголошують себе банкрутами: статистика і причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Де найбільше українців оголошують себе банкрутами: статистика і причини

За останні 4 місяці кількість українців, які оголошують себе банкрутами, майже подвоїлася

сьогодні, 12:04
Поділіться публікацією:

Протягом останніх чотирьох місяців кількість українців, які оголосили себе банкрутами, різко зросла. За даними Верховного суду, від початку літа відкрито 651 справу про банкрутство, що вже перевищує кількість справ за весь минулий рік. Про це повідомляє "Опендатабот".

Де найбільше українців оголошують себе банкрутами: статистика і причини

Кількість банкрутств в Україні майже подвоїлася за останні 4 місяці

Найбільше банкрутів у віці від 25 до 45 років — таких 64%. Люди старші за 45 років складають ще майже 29%. Також статистика показує, що кількість банкрутств майже рівномірно розподілена між жінками (51%) і чоловіками (48%).

Де найбільше українців оголошують себе банкрутами: статистика і причини - фото 2

Столиця лідирує за кількістю відкритих справ: у Києві зареєстровано 95 випадків банкрутства, що складає 15% від загальної кількості по країні. За Києвом слідують Київська область (58 справ) і Дніпропетровщина (53 справи).

Де найбільше українців оголошують себе банкрутами: статистика і причини - фото 3

Експерти пояснюють, що різке збільшення кількості банкрутств може бути наслідком того, що протягом певного часу люди відкладали вирішення своїх фінансових проблем. Як зазначає арбітражний керуючий Денис Лихопьок, під час перших місяців повномасштабної війни багато українців мали інші пріоритети, зосереджені на виживанні, а не на погашенні боргів.

Додатково вплинула ситуація з мораторієм на стягнення боргів, який діяв понад рік. Після його скасування виконавці активізувалися і почали нагадувати боржникам про їхні фінансові зобов’язання, що й підштовхнуло багатьох людей до банкрутства.

Процедура банкрутства для фізичних осіб в Україні діє з 2019 року. Вона дозволяє людям, які не можуть сплатити свої борги, пройти юридичну процедуру і таким чином отримати можливість звільнитися від фінансових зобов'язань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини