Головна Новини Суспільство події ДБР змінювало кваліфікацію у справі Гринкевича, але не розголошує цей факт (ДОКУМЕНТ)
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР змінювало кваліфікацію у справі Гринкевича, але не розголошує цей факт (ДОКУМЕНТ)

В Державному бюро розслідувань намагаються публічно не визнавати зміни кваліфікації у справі Гринкевича

13 лютого 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань 16 січня 2023 року змінило кваліфікацію у справі за підозрою Ігоря Гринкевича, яка стосується виконання його компаніями замовлення Міноборони на постачання військовий форми. Про це свідчить відповідна постанова слідчого ДБР. Водночас у Державному бюро розслідувань зараз намагаються цього публічно не визнавати.

ДБР змінювало кваліфікацію у справі Гринкевича, але не розголошує цей факт (ДОКУМЕНТ)

ДБР

"Так, 12 лютого, ДБР у власному телеграмі розповсюдило заяву наступного змісту: "Державне бюро розслідувань наголошує, що кваліфікація злочинів, вчинених учасниками злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена, з моменту повідомлення про підозру не змінювалася. Підозри були повідомлені 18 січня 2024 року п’ятьом особам у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України)".

Тимчасом, як йдеться у постанові слідчого ДБР, що опублікована в мережі Інтернет, зміна кваліфікації у "справі Гринкевича" таки мала місце. Сталося це 16 січня.

"Виникла необхідність у перекваліфікації кримінального правопорушення, що розслідується у кримінальному провадженні №62023000000000876 з ч. 5 ст. 191 КК України на ч. 5 190 КК України", — йдеться в документі.

ДБР змінювало кваліфікацію у справі Гринкевича, але не розголошує цей факт (ДОКУМЕНТ) - фото 2

Таким чином статтю про розкрадання коштів та привласнення майна замінили на шахрайство.

Адвокати, реагуючи на такі зміни, зауважили, що ДБР довелося змінити кваліфікацію через відсутність доказів вини фігурантів у розкраданні коштів, адже МОУ не здійснювало на адресу компаній Гринкевичів жодних авансових платежів, сплачуючи за товар виключно вже після його відвантаження.

Цікаво, що в ДБР, інформуючи про нібито відсутність змін у кваліфікації провадження Ігоря Гринкевича, заявили, що це нібито ЗМІ подали неправильну інформацію і ввели суспільство в оману.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини