Головна Новини Суспільство події В ДБР розповіли про причини обшуків в оточенні Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

В ДБР розповіли про причини обшуків в оточенні Порошенка

Обшуки проводили у "вугільній справі"

29 грудня 2021, 22:15
Поділіться публікацією:

Стосовно експрезидента нашої країни Петра Порошенка представниками ДБР розслідується кримінальне провадження  в так званій "вугільній справі". Сьогодні працівники цього правоохоронного відомства проводили обшуки, маючи на меті пошук речей чи документи, що важливі для провадження. Про це інформує РБК-Україна, оприлюднюючи дані пресслужби ДБР.

В ДБР розповіли про причини обшуків в оточенні Порошенка

Петро Порошенко (фото з відкритих джерел)

 Зокрема, згадувані заходи були здійснені при провадженні справи по злочинним схемам постачання вугілля з територій "ЛНР/ДНР".

 За інформацією Державного бюро розслідувань, провадження порушене за кількома статтями: це — ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 КК — фінансування тероризму; ч. 1 ст. 111 КК — державна зрада; та — ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу — створення терористичної організації.

За повідомленням пресслужби правоохоронного відомства, в рамках даного кримінального провадження оголошено підозру двом нардепам. Серед них – експрезидент України, ексміністр енергетики та вугільної промисловості та одна цивільна особа. 

Щодо обшуків, то вони проводились щодо місця збереження речей чи документів, які мають значення для даного розслідування.

 В Державному бюро розслідувань заявляють, що діють в межах, які визначені законодавством, і проведені обшуки були здійснені  з ціллю "виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень та відшукання знарядь вчинення кримінальних правопорушень".

Як розповів  керівник центрального штабу політичної сили "Європейська солідарність" Олександр Турчинов, обшуки були здійснені в помічника п’ятого президента, дипломата Юрія Оніщенка, експарламентарія Сергія Березенка та інших представників цієї політичної сили.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Порошенко дав інтерв’ю у Польщі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини