Головна Новини Суспільство події "Давно добивалися": в аеропорту Праги перестали дублювати оголошення рейсів в Україну російською
commentss НОВИНИ Всі новини

"Давно добивалися": в аеропорту Праги перестали дублювати оголошення рейсів в Україну російською

Починаючи з 1 лютого, всі оголошення на рейси в Україну звучатимуть лише чеською та англійською мовами

3 лютого 2022, 18:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Празький аеропорт не дублюватиме оголошення про посадку на рейси в Україну російською мовою. Відтепер про рейси повідомляють лише чеською та англійською. Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебійніс на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Давно добивалися": в аеропорту Праги перестали дублювати оголошення рейсів в Україну російською

Євген Перебейніс. Фото: Facebook

Раніше в аеропорту Праги під час посадки на рейси в Україну оголошення звучали чеською, англійською та російською мовами. Євген Перебійніс розповів про те, що за останні роки посольство України в Чехії отримувало багато звернень від українців із питаннями щодо цієї ситуації та вимогами втрутитися.

Перебійніс повідомив, що "ми вже давно намагалися добитися зміни такої практики, оскільки вважаємо, що логіки в дублюванні інформації російською немає ніякої".

Проте за словами посла, аеропорт завжди відповідав, що дублювання російською відбувається на прохання авіакомпаній, а також через турботу про транзитних пасажирів.

Днями празький аеропорт у листі на адресу Посольства повідомив, що починаючи з 1 лютого всі оголошення на рейси в Україну звучатимуть лише чеською та англійською мовами.

”Давно добивалися”: в аеропорту Праги перестали дублювати оголошення рейсів в Україну російською - фото 2

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, скільки насправді в Україні має коштувати долар згідно з індексом Біг-Маку, який складає видання The Economist. Згідно зі складеним рейтингом, гривня входить до десятки найбільш недооцінених валют.

Сайт "Коментарі" писав про те, що Ілон Маск запустив свій супутниковий інтернет – ціна на послугу шокує. Швидкість завантаження досягатиме 500 Мбіт/с.

Читайте також про те, що Україна готова змінити Мінськ на Стамбул: Рєзніков зробив заяву. Україна підтримує будь-які ідеї щодо перенесення переговорного майданчика за мінськими домовленостями з Білорусі до нейтральних незаангажованих країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини