Головна Новини Суспільство події Давид Арахамія зазначив, що візьме на контроль ситуацію із законопроектом "про військових злочинців"
commentss НОВИНИ Всі новини

Давид Арахамія зазначив, що візьме на контроль ситуацію із законопроектом "про військових злочинців"

Так званий "Закон про військових злочинців" так і не підписав президент

29 листопада 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що проконтролює підписання президентомзаконопроекту №2689 – так званого "закону про військових злочинців", який дозволить судити підозрюваних у військових злочинах та злочинах проти людяності. Про це він сказав в Одесі на з'їзді депутатів місцевих рад, пише 112 юа.

Давид Арахамія зазначив, що візьме на контроль ситуацію із законопроектом "про військових злочинців"

Давид Арахамія, фото Facebook

"Коли ми його приймали, то були дві протилежні позиції. Міжнародні юристи говорили, що потенційно може бути потім багато справ проти України в Європейському суді з прав людини. Була ще думка наших локальних юристів, які захищають наших бійців. Мені здається, що тому і затримка — треба визначитися, чи потрібні будуть якісь доопрацювання у вигляді вето, чи треба підписувати, а потім можливо робити якісь зміни", — заявив Арахамія.

Він додав, що не знає точних причин чому президент не підписав законопроект.

Законопроект №2689 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права" ухвалили в парламенті ще у травні 2021 року – його підтримало 248 народних депутатів, здебільшого члени партії "Слуга народу". Автор законопроекту – чинний міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. У червні 2021 року законопроект передали на підпис президенту, але він досі був підписаний, не повернений на доопрацювання.

У зв'язку з 94-ю статтею Конституції України президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, приймаючи до виконання, і офіційно оприлюднить його або повертає закон зі своїми мотивованими та сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду". Закон передали Офіс президента не коментував це затягування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини