Головна Новини Суспільство події Данія взяла під патронаж одне з українських міст-героїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Данія взяла під патронаж одне з українських міст-героїв

Датчани підтримують Україну та готові відбудувати одне з міст-героїв

22 червня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

21 червня перед парламентом виступила з промовою прем'єр міністр Данії Метте Фредеріксен. Про це написав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в Фейсбук. Політикиня наголосила, що її країна підтримує надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу та засвідчує, що наша держава входить до європейської сім'ї.

Данія взяла під патронаж одне з українських міст-героїв

Фото з відкритих джерел

Прем'єр Данії зазначила, що Європа має протистояти разом з Україною російським загарбникам, адже допомога нам у війні та після неї в розвитку й відбудові — це допомога Європи самій собі. Тому що незалежна держава не може бути загарбана агресором в ХХІ столітті.

Метте Фредеріксен підтвердила, що її країна надаватиме нам озброєння, матеріали та техніку для розмінування, підтримає антиросійські санкції. Також Данія висловила готовність взяти участь у відбудові міста-героя Миколаєва, який страждає від ракетних ударів та артилерійських обстрілів з боку противника.

"Народ і нація, до якої тільки ти можеш мати глибоку повагу. Народ, який бореться не тільки за власну країну, а й за вільні народи по всьому світу. Моє послання було чітким. Данія підтримує вас. І словом, і ділом. Ніхто з нас не знає, коли закінчиться війна. Але як я сьогодні сказала українцям: Ми бачимо вашу силу. Ми бачимо вашу мужність. Я переконана, що ви виграєте війну. Після війни постане нова, сильна Україна. Демократія переможе, мир відновиться і ви будете вільними", — зазначила Фредеріксен в промові.

Як писав портал, на скільки збідніють українці через війну в 2022 році. Прогнози надав Інститут демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини