Головна Новини Суспільство події «Цитрус» міг завозити техніку через підставних осіб, не сплачуючи податки — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Цитрус» міг завозити техніку через підставних осіб, не сплачуючи податки — ЗМІ

Держбюджет начебто недоотримав 13,3 млн гривень через несплачені «Цитрусом» податків

18 червня 2021, 14:31
Поділіться публікацією:

За інформацією видання "Цензор.Нет", для відомої мережі магазинів "Цитрус" техніку могли купувати через 60 підставних фізичних осіб — підприємців. Посилаючись на особисте джерело в правоохоронних органах, журналісти стверджують, що через це в держбюджет начебто недопотрапило близько 13,3 млн гривень.

«Цитрус» міг завозити техніку через підставних осіб, не сплачуючи податки — ЗМІ

"Цитрус" міг ухилятися від виплати податків — ЗМІ. Фото із відкритих джерел

Проти компанії, як повідомляють "Цензор.Нет", було відкрито кримінальну справу, проте незабаром розслідування припинили. При цьому, за інформацією журналістів, правоохоронці спиралися винятково на свідчення менеджерів "Цитруса". Зараз же в ситуації начебто розбирається Державне бюро розслідувань.

У публікації "Цензор.Нет" цитує власне джерело, яке повідомило, що ТОВ "Смарт гаджет" нібито доставляло в Україну смартфони і електроніку в період із липня по жовтень 2019 року. Продукція, за інформацією журналістів, ввозилася спеціально для продажу через мережу магазинів "Цитрус" і була надана за зниженими цінами.

У загальному ланцюжку могли бути задіяні низка компаній, а також близько 60 підставних ФОП, зазначає "Цензор.Нет". Розкрити схему правоохоронцям нібито вдалося тому, що вся звітність про закупівлі подавалася з однієї IP-адреси.

Журналісти видання стверджують, що через подібні дії протягом чотирьох місяців український бюджет, ймовірно, недоотримав близько 13,3 млн гривень податків.

Тепер, за інформацією "Цензор.Нет", представники ГБР розслідують, як підприємцям раніше вдалося домогтися закриття справи. При цьому, за словами джерела, і в ГБР розслідування просувається повільно, а матеріали фактично припадають пилом на полиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини