Головна Новини Суспільство події Як відрізнити рідкісні 50 копійок та продати їх за тисячі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити рідкісні 50 копійок та продати їх за тисячі

Секрети нумізматики: монети 50 копійок можуть коштувати до 11 тисяч гривень

сьогодні, 15:07
Поділіться публікацією:

Ваші старі 50 копійок можуть коштувати тисячі гривень. Колекціонери готові платити до 11 тисяч за рідкісні екземпляри, які здаються звичайним дріб'язком. Справжні скарби можуть бути прямо у вашому гаманці, і якщо пощастить, вони виявляться набагато ціннішими, ніж ви думали.

Як відрізнити рідкісні 50 копійок та продати їх за тисячі

Колекційні видання: які 50 копійок коштують тисячі

Один з таких "монетних діамантів" — 50 копійок 1992 різновиду 3ВАг. За таку монету фахівці готові заплатити від 4000 до 11000 гривень. Чим вона особлива? Головна відмінність — товстий середній зуб тризуба. У неї є й інші прикмети: діаметр малюнка 17,7 мм, грон №1 з чотирма виразними ягодами, при цьому п'ята ягода злилася з вінком, а гурт у монети гладкий. Це робить її реальним об'єктом полювання для нумізматів.

Як відрізнити рідкісні 50 копійок та продати їх за тисячі - фото 2

Але це далеко не єдина цінна монета, яка може лежати серед вашої дрібниці. Наприклад, 50 копійок 2001 року — монета, яка була випущена лише у 5 000 екземплярів. Знайти таку монету у користуванні — як виграти лотерею. Тим не менш, на аукціонах вони іноді з'являються. Ціна за таку рідкість починається від 2000 гривень.

Як відрізнити рідкісні 50 копійок та продати їх за тисячі - фото 3

Є й інші екземпляри, які здатні здивувати своїм цінником. Наприклад, 50 копійок 1994 різновиду 1.1АГм. Цю монету відрізняють маленький отвір у нижній частині тризуба, трапецієподібний проміжок між листком і відростком, а також гурт із дрібною насічкою. Колекціонери готові викласти за неї від 2000 до 4000 гривень.

Як відрізнити рідкісні 50 копійок та продати їх за тисячі - фото 4

Втім, на цьому монетні сюрпризи не закінчуються. У зверненні зустрічається ще один цікавий різновид — 50 копійок 2АГм. Ці монети мають великі отвори в тризубці, а вартість їх варіюється від 5 до 30 гривень. Звичайно, така ціна здається скромною в порівнянні з іншими рідкісними екземплярами, але для колекціонерів-початківців і вона може стати стартом в нумізматиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини