Головна Новини Суспільство події Цинічні подарунки від волонтерів: що змусило маму школяра просто скаженіти (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Цинічні подарунки від волонтерів: що змусило маму школяра просто скаженіти (ВІДЕО)

Українські школярі отримали в подарунок щоденники з гімном Росії

9 вересня 2024, 09:00 comments2872
Поділіться публікацією:

Мама українського школяра обурилась непристойною гуманітаркою: щоденником російською мовою з гімном Росії, виданим в Москві. Мама шалено перенервувала, аж руки трусились, коли шматувала той "подаруночок", відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький.

Цинічні подарунки від волонтерів: що змусило маму школяра просто скаженіти (ВІДЕО)

Щоденник від волонтерів

"Цинізм і байдужість дійсно нелюдські: дарувати українським дітям атрибутику кривавого ворога, коли ті діти чи не щодня трусяться у сховищах, дослухаючись до вибухів, хтось лишився без тата, хтось без домівки через росіян... Але це суто моральний аспект", — відзначив експерт.

Втім, каже він, правовий аспект серйозніший: таке свинство точно свідчить про те, що щось сильно не те з бухгалтерією тієї гуманітарної контори. За його словами,  варто негайно ініціювати банальний аудит: звідки надходять і куди діваються гроші, бо щось там сильно не так, якщо було закуплено отаке "гівно".

Так, каже Голобуцький, зазвичай фонди менш прискіпливі до ефективності витрат, ніж окремі волонтери чи невеликі ініціативні групи. За його словами, великий фонд, що оперує десятками і сотнями мільйонів, спокійно проігнорує закупівлю на 30-150% дорожче чи нецільові витрати пари сотень тисяч, це реалії.

"Але отут все надто підозріло. Тому додатково до фінансового аудиту варто би ще потрусити на предмет прямих і опосередкованих зв'язків з ФСБ чи якимись російськими корпораціями", додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни намагаються всіляко вливати на дітей, які живуть на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, їх змушують вчити гімн РФ, історію РФ, приймати участь в воєнізованих російських організація. Окрім того, батькам погрожують, якщо вони не матимуть паспорта громадянина РФ, то в них відберуть дітей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини