Головна Новини Суспільство події Ціни ростуть: які продукти найбільше подорожчали в червні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни ростуть: які продукти найбільше подорожчали в червні

Ціни на продукти харчування зросли, незважаючи на відсутність інфляції в Україні

14 липня 2020, 09:40 comments1288
Поділіться публікацією:

Майже на половину відсотка виросли ціни на харчі в червні. Середній показник подорожчання на споживчому ринку склав 0,4%. При цьому інфляція в минулого місяця дорівнювала нулю. Про це повідомляє сайт agronews.ua.

Ціни ростуть: які продукти найбільше подорожчали в червні

Найбільше в Україні за червень подорожчали фрукти. Середня ціна виросла відразу на 8,4 відсотка. Також більше українці стали платити за м'ясо птиці, хліб, олію, вершкове масло, яловичину і сметану. У даному сегменті ціни підняли до двох з половиною відсотків.

А ось овочі, у порівнянні з травнем, навпаки впали в ціні. Вони подешевшали майже на 5 відсотків. Також трохи знизилася ціна на молоко, свинину, сало, цукор і рис. В середньому на 1,3-0,9 відсотка.

Якщо ж порівнювати ціни з торішніми, то найбільше подорожчали яйця. Зараз вони коштують на 54,7 відсотка більше, ніж було в аналогічний період минулого року. А фрукти — на 33,7 відсотка. А ось за овочі українці стали платити менше — майже на 13 відсотків.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, як можуть змінитися ціни на харчі у другому півріччі. Також експерти спрогнозували, що буде до кінця цього року з комунальними тарифами для населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини