Головна Новини Суспільство події Ціни на сигарети в Україні злетять: Кабмін вніс законопроєкт про зростання акцизів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на сигарети в Україні злетять: Кабмін вніс законопроєкт про зростання акцизів

Лише за рахунок акцизу сигарети можуть подорожчати у 1,26 разів

21 березня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

В Україні планують збільшити ціни на сигарети через підвищення акцизів, яке має стартувати з липня 2024 року. Це рішення уряду випливає з потреби виконати вимоги Європейського Союзу та збільшити доходи держбюджету за рахунок акцизного податку.

Ціни на сигарети в Україні злетять: Кабмін вніс законопроєкт про зростання акцизів

В Україні знову здорожчають сигарети

Згідно з офіційною інформацією на сайті Верховної Ради України, законопроєкт, зареєстрований Кабінетом Міністрів, передбачає щорічне підвищення акцизу на тютюнові вироби на 20% відповідно до європейських директив. Це стосується не тільки звичайних сигарет, але й інших тютюнових виробів, включаючи новітні технології для куріння.

Підвищення акцизів призведе до зростання цін на сигарети. Прогнозується, що ціни на пачку сигарет середнього класу зростуть з 84,9 грн у 2024 році до 126,5 грн у 2027 році. Окрім цього, законопроєкт має на меті спонукати курців переходити на менш шкідливі альтернативи, знижуючи акцизи на тютюнові вироби для електричного нагрівання.

Ось як буде змінюватися вартість на цигарки. 

 2024 рік — 84,9 грн за пачку

2025 рік — 101,8 грн за пачку

2026 рік — 114,9 грн за пачку

2027 рік — 126,5 грн за пачку

Впровадження цих змін дозволить збільшити надходження до бюджету. Очікується, що вже у 2025 році додаткові надходження від акцизного податку складуть близько 612 млн грн, а до 2028 року сума збільшиться до 13 852 млн грн.

Ці заходи є частиною більш широкої стратегії уряду щодо підвищення рівня громадського здоров'я та приведення фіскальної політики країни у відповідність із європейськими нормами.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила закон №4358, яким фактично регулює ринок електросигарет та забороняє рекламувати бездимні тютюнові вироби та пристрої для куріння тютюну. Про це повідомляє Укрінформ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

21 березня 2024, 14:10

Наверное, импортеры электронок занесли денег куда нужно. А вообще, у нас кроме как поднять/ввести новые акцизы/налоги/штрафы/пошлины под каким-нибудь благовидным предлогом, ничего другого делать не могут в принципе. Сначала спионерят деньги из бюджета, а потом пытаются закрыть дыры за счет поборов с населения.


Новини