Головна Новини Суспільство події Ціни на пальне на АЗС знизяться: коли це відбудеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на пальне на АЗС знизяться: коли це відбудеться

Є всі передумови, що після падіння цін на нафту відбудеться падіння цін і на пальне

13 червня 2022, 12:55 comments3063
Поділіться публікацією:

Багато хто з експертів прогнозує падіння ціни на нафту, а відтак і падіння цін на пальне. Отож для багатьох автовласників актуальне питання, як скоро ціни на українських АЗС можуть знизитися, враховуючи нещодавній їх стрімкий стрибок. Про ситуацію в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

Ціни на пальне на АЗС знизяться: коли це відбудеться

АЗС. Фото: з відкритих джерел

Загальний тренд щодо зниження ціни на бензин та дизель України може не торкнутися

Експерт зазначив, що сьогодні ціна на пальне на українських АЗС визначається не конкурентною боротьбою, а визначається добутком трейдерів.

"На жаль, на сьогодні в нас немає серйозної боротьби з тими, хто зловживає своїм монопольним становищем. Якщо держава не включить свої ричаги з антиконкурентними проявами, то загальний тренд щодо зниження ціни на бензин та дизель України може не торкнутися і ціна на пальне не знизиться. Якщо буде боротьба з тими, хто створює картелі і з тими, хто зловживає своїм монопольним положенням, тоді буде знижуватися паралельно зі зниженням цін на нафту і ціна на бензин", – зазначив Володимир Омельченко.

Щодо ситуації з запасами пального після прицільного обстрілу Росією наших нафтобаз експерт зазначив, що як такого залишку запасу пального в Україні зі зрозумілих причин зараз немає. 

"В основному вся галузь нафтопродуктозабезпечення працює з коліс, тобто приїжджає бензовоз і відразу зливає бензин на АЗС. Потім знову їде за новою партією, в такому режимі працюємо", – резюмував експерт.

Дефіцит пального в Україні зумовлений високим попитом серед населення

Щодо ситуації з пальним також своєю думкою поділився директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

За його словами, зараз в Україну надходить приблизно стільки ж палива, скільки і до повномасштабного вторгнення російських військ, а те, що досі є черги на АЗС, то цьому пояснення у великому попиті серед населення.  

Експерт вважає, що одна причина витікає з іншої. Тобто ціна на паливо формується також виходячи з того, що є великий попит, тобто причиною підвищення цін на бензин, газ та дизель є великий попит на пальне. Якщо попит впаде, то цілком вірогідно, що і ціни можуть знизитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід втрачає інтерес до війни: експерти розповіли, чому так відбувається – чим це небезпечно для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини