Головна Новини Суспільство події Ціни на картоплю залишатимуться стабільними: прогнози від Міністерства аграрної політики
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на картоплю залишатимуться стабільними: прогнози від Міністерства аграрної політики

Ціни на картоплю не піднімуться до 50 гривень, запевняє міністерство

сьогодні, 11:41
Поділіться публікацією:

Ціни на картоплю в Україні не піднімуться до 50 гривень за кілограм. Про це повідомив Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики, під час брифінгу. За його словами, нинішня вартість овоча вже покриває витрати на виробництво та дає можливість імпортувати продукт, тож підстав для різкого зростання цін немає.

Ціни на картоплю залишатимуться стабільними: прогнози від Міністерства аграрної політики

Ціни на картоплю залишаться стабільними

Оптові ціни на картоплю зараз становлять 20 гривень за кілограм, а в роздрібі – 30 гривень. Вони тримаються на такому рівні вже два тижні і, за прогнозами Висоцького, залишаться стабільними. Цьогоріч через посуху врожайність картоплі знизилася на 18% у порівнянні з минулим роком, що дорівнює втраті близько 4 мільйонів тонн овочу.

Попри це, країна імпортує лише невеликі обсяги картоплі, що допомагає втримати стабільні ціни. Як зазначив Висоцький, таких обсягів достатньо, щоб баланс на ринку залишався стабільним.

До весни можливе невелике підвищення ціни на картоплю приблизно на 15%, і це пов'язано з витратами на її зберігання. Проте, різкого зростання вартості не очікується, і українцям не варто побоюватися, що ціни стрибнуть до 50 гривень за кілограм.

Читайте також на порталі “Коментарі” — В Україні продовжують зростати ціни на  овочі, і цей процес не збавляє обертів. Наприклад,  картопля, яка ще нещодавно коштувала 17 гривень за кілограм, тепер стартує від 20 грн. Подібна ситуація і з капустою – нижча межа її ціни теж піднялася до 20 грн за кілограм. А от цибуля подорожчала ще більше: тиждень тому її можна було купити за 12 грн/кг, а зараз ціни починаються від 15 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини