Головна Новини Суспільство події Чутки про смерть Чарльза III: хто розповсюдив фейк
commentss НОВИНИ Всі новини

Чутки про смерть Чарльза III: хто розповсюдив фейк

Сьогодні у мережі поширили фейк про смерть короля Британії

18 березня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 березня соціальні мережі та деякі інформаційні ресурси заполонила хвиля чуток про нібито смерть 75-річного короля Великої Британії, Чарльза III. 

Чутки про смерть Чарльза III: хто розповсюдив фейк

У мережі та ЗМІ поширили фейк про смерть короля Британії

Більшість тих, хто розповсюджував цю новину, посилалися на нібито офіційне повідомлення від Букінгемського палацу. Проте, швидка перевірка на офіційному веб-сайті резиденції виявила відсутність будь-яких підтверджень щодо смерті монарха. Аналогічним чином, відомі і поважні інформаційні агенції, включаючи британську компанію суспільного телерадіомовлення BBC, не мали в своєму розпорядженні жодної інформації на цю тему.

Оберти ситуації набули ще більшої загадковості, коли з'ясувалося, що деякі російські ЗМІ не лише поширили неправдиві твердження про смерть Чарльза III, але й оприлюднили документ, який мав вигляд офіційного повідомлення від Букінгемського палацу. Подальше розслідування встановило, що зазначений документ є фейковим.

Події, що передували цій хвилі чуток, включають заяву Букінгемського палацу від 17 січня про те, що король планує пройти корекційну процедуру, пов'язану зі збільшеною простатою. Згодом було оголошено, що Чарльз III був госпіталізований для проведення лікування, після чого вже наступного дня повідомили про успішне завершення курсу.

Важливо відзначити, що незадовго до цих подій король відверто поділився з громадськістю інформацією про свої проблеми зі здоров'ям, наголосивши на важливості медичної перевірки простати серед чоловіків. 5 лютого Букінгемський палац додатково інформував про діагноз раку, отриманий монархом, однак підкреслив, що король вже почав регулярне лікування.

У відповідь на новину про стан здоров'я Чарльза III, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак висловив побажання королю "повного та швидкого одужання".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини