Головна Новини Суспільство події Чому за роки війни в Україні так і не створили достатню кількість сучасної зброї, - українці відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому за роки війни в Україні так і не створили достатню кількість сучасної зброї, - українці відповіли

Тим не менш, постачання зброї з інших країн в Україну не припиняється

25 січня 2022, 16:00
Поділіться публікацією:

Естонія найближчими тижнями відправить в Україну вироблені у Сполучених Штатах Америки протитанкові ракетні комплекси Javelin. До того ж, офіційний Таллінн готовий був передати 122-міліметрові гармати Д-30, але для цього потрібен був дозвіл інших держав – Німеччини як виробника та Фінляндії як попереднього власника.

Чому за роки війни в Україні так і не створили достатню кількість сучасної зброї, - українці відповіли

Війна на Донбасі - фото з відкритих джерел

Днями в Україну також доставили від США понад 80 тонн зброї для посилення обороноздатності нашої держави, а також партію летальної зброї (близько 90 тонн). Вантаж призначено для захисників нашої держави на лінії фронту.

Крім того, з Великої Британії в Україну прибула чергова партія міжнародної технічної допомоги Збройним Силам, зокрема, британці доставили партію протитанкових гранатометів 5-го покоління NLAW.

Портал "Коментарі" вже цікавився у своїх читачів , що, на їхню думку, Україні необхідно робити з усім арсеналом зброї, наданим іншими країнами. Тепер же члени клубу "Коментарі" поділилися думками, чому наша держава змушена приймати озброєння в таких кількостях від країн-партнерів і чому за більш ніж сім років війни на Сході в Україні не було створено достатньої кількості сучасної зброї, щоб протистояти ворогові.


Більшість читачів висловили припущення, що інші держави на чолі з вищим керівництвом розробляли зброю протягом десятків років разом із великою кількістю вчених та інженерів. При цьому в Україні при владі були чиновники, які могли займатися не державництвом, а самозбагаченням.

"Тут правильніше зробити акцент на тому, чому можновладці не займалися економікою ні зараз, ні тоді, а виключно самозбагаченням ?", "Немає коштів. Де взяти їх за космічних зарплат чиновників?", "Немає сучасної зброї, бо свого часу всі керівні місця займав кримінал, який вміє лише грабувати", — пишуть користувачі Facebook.

Крім того, деякі читачі зазначають, що потрібна зброя в Україні була, але її могли продати. А склади зброї, що існують в країні, згоріли:

"А чому наші танки продають, а хлопці воюють старими консервами?", "Все обладнання та заводи продали, а ви хочете, щоб це відновили за два роки?", "Навіщо? Навіть старе спалено цілими складами", "За минулої влади всі склади згоріли, і нікого не притягнули до відповідальності".

Проте багато українців упевнені, що сучасна зброя в Україні створена, але треба прикладати багато зусиль, часу та засобів, щоб її виробляти у потрібних обсягах. Крім того, багато підприємств зупинили роботу через економічне становище в країні:

"Зброя створена, але її потрібно виготовляти, а не працювати один день на тиждень", "Вона створена, ті ж самі "Нептуни", але влада спеціально послаблює нашу обороноздатність. Позакривали підприємства. Як їм існувати в таких умовах?", "Зброю, можливо, і створюють. А от патронні заводи? Немає й одного вже", — пишуть у коментарях читачі.

Раніше на порталі "Коментарі" — чому Німеччина відмовилася постачати Україні зброю – заяву міністра оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

25 січня 2022, 19:27

По тому что жидовские твари все готовы продать!


Новини