Головна Новини Суспільство події Чому в Україні знову запровадили графіки відключень світла: в Укренерго дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні знову запровадили графіки відключень світла: в Укренерго дали відповідь

Погода та падіння генерації: як змінюються умови електропостачання в Україні

12 вересня 2024, 14:53
Поділіться публікацією:

НЕК "Укренерго" оголосило про відновлення графіків відключень електроенергії в Києві та 16 областях України. За даними компанії, обмеження споживання електричної енергії стали необхідними через зниження ефективності сонячних електростанцій, спричинене похмурою погодою, а також через падіння генерації на теплових електростанціях.

Чому в Україні знову запровадили графіки відключень світла: в Укренерго дали відповідь

Укренерго вводить графіки відключень: чому

"Причина запровадження обмежень – зниження ефективності сонячних електростанцій через похмуру погоду та падіння генерації на ТЕС", — повідомили в Укренерго.

Обмеження торкнулися наступних регіонів: Київська, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Житомирська, Сумська, Полтавська, Запорізька, Одеська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Херсонська, Миколаївська, Вінницька, Чернівецька та Хмельницька області. 

Керівництво "Укренерго" зазначило, що ситуація з відключеннями може змінюватися залежно від погодних умов і стану обладнання на електростанціях. Вони також закликали мешканців підготуватися до можливих перебоїв в електропостачанні та раціонально використовувати електроенергію.                            

Читайте також на порталі “Коментарі” — Через складну ситуацію в енергосистемі України, низка областей знову переходить на стабілізаційні відключення електроенергії. Почнуть діяти графіки вже з 13:00. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.                

Раніше “Коментарі” писали, що перша леді України Олена Зеленська відкрито розповіла про те, як відбувається їхнє повсякденне життя в умовах, коли світло в будинку може зникнути будь-якої хвилини, а сирени змушують спускатися до підвалу.                           




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини