Головна Новини Суспільство події Чому тисячі паломників не змогли потрапити до України на Рош га-Шана
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому тисячі паломників не змогли потрапити до України на Рош га-Шана

Хасиди залишилися вдома: обстріли в Ізраїлі змінили плани на паломництво

2 жовтня 2024, 15:58
Поділіться публікацією:

Через масовані обстріли Ізраїлю та скасування авіарейсів понад 14 тисяч хасидів не змогли прибути до Умані на святкування юдейського нового року Рош га-Шана. За інформацією Об'єднаної єврейської общини України, станом на ранок 2 жовтня, в Умань приїхали вже понад 30 тисяч паломників, але значна частина залишається заблокованою через воєнну ситуацію в Ізраїлі.

Чому тисячі паломників не змогли потрапити до України на Рош га-Шана

Чому тисячі хасидів залишилися в Ізраїлі замість паломництва до Умані

Згідно з повідомленням, 1 жовтня Іран здійснив масовані ракетні обстріли території Ізраїлю, що призвело до закриття повітряного простору і скасування рейсів. Як наслідок, тисячі паломників не змогли вилетіти до України.

"Понад 14 тисяч охочих прочан не змогли дістатися. Частина з них — через обстріл Іраном 1 жовтня та закриття повітряного простору і скасування авіарейсів", — йдеться у повідомленні.

Заступник міського голови Умані Олег Ганіч зазначив, що через складну ситуацію в Ізраїлі кількість паломників цього року може бути меншою порівняно з попереднім роком. У 2023 році до Умані приїхали близько 35,5 тисяч хасидів, але тепер прогнозується зниження цієї кількості.

"Усі уважно стежать за новинами і розуміють, що в Ізраїлі йде війна. Через це багато літаків не вилетіли", — зазначив Олег Ганіч.

Водночас, безпека паломників в Умані залишається пріоритетом для місцевої влади. За словами Ганіча, в місті підготували 21 офіційне укриття, а також додаткові сховища в приватних домоволодіннях. На вулицях встановлені гучномовці, які сповіщають про повітряну тривогу та показують шляхи до найближчих укриттів.

Попри те, що Умань вже прийняла десятки тисяч паломників, місцева влада закликає бути обережними. Чиновники рекомендують утриматися від поїздок до Умані через діючий воєнний стан в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/UJCUkraine/667

Новини