Головна Новини Суспільство події Чому тепер Путін у Вірменію ні ногою: що загрожує диктатору
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому тепер Путін у Вірменію ні ногою: що загрожує диктатору

Вірменія офіційно стала членом МКС

1 лютого 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

У Вірменії 1 лютого набув чинності Римський статут Міжнародного кримінального суду. Тепер у разі відвідин країни російського президента Володимира Путіна можуть заарештувати за ордером МКС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Armenpress".

Чому тепер Путін у Вірменію ні ногою: що загрожує диктатору

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Парламент Вірменії ратифікував Римський статут 3 жовтня 2023 року. У листопаді Міжнародний кримінальний суд оголосив, що Римський статут для Вірменії набуде чинності з 1 лютого 2024 року.

Ратифікація Вірменією Римського статуту викликала невдоволення російської сторони, оскільки МКС у 2023 році видав міжнародний ордер на арешт Путіна за депортацію українських дітей.

Ордер МКС  передбачає, що країни, які ратифікували Римський статут, повинні заарештувати диктатора під час відвідин цих країн. МЗС Росії навіть надіслало ноту у зв'язку з відправкою урядом Вірменії Римського статуту на ратифікацію до Національних зборів.

Видання зазначає, що рішення про приєднання до Римського статуту було продиктовано тим, що влада бачить у цьому можливість притягти Азербайджан до відповідальності за скоєні ним військові злочини.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росія на постійній основі депортує українських дітей до анексованого Криму, Білорусі або віддалених районів Росії.

Читайте на порталі "Коментарі" — Європарламент закликав МКС видати ордер на арешт Лукашенка: що загрожує білоруському диктатору.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи може частина російських еліт вжити конкретних заходів щодо усунення Путіна, який уже отримав від Заходу "чорну мітку" у вигляді ордера на арешт від Міжнародного кримінального суду? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини