Головна Новини Суспільство події Чому Росія зазнає збитків через невдалу спробу Ірану атакувати Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія зазнає збитків через невдалу спробу Ірану атакувати Ізраїль

У світі почала дешевшати нафта після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль

15 квітня 2024, 09:20 comments1440
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту, від якої катастрофічно залежить Росія, впали, оскільки учасники ринку знизили премії за ризик після нападу Ірану на Ізраїль, який завдав обмежених збитків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Чому Росія зазнає збитків через невдалу спробу Ірану атакувати Ізраїль

Видобуток нафти. Фото: із відкритих джерел

Ф'ючерси на нафту Brent впали на 0,2%, до $90,2 за барель, а ф'ючерси на нафту WTI впали на 0,3%, до $85,4. Атака з використанням понад 300 ракет і безпілотників стала першою атакою на Ізраїль з боку іншої країни за більш ніж три десятиліття, що викликало занепокоєння щодо ширшого регіонального конфлікту, що впливає на транспортування нафти через Близький Схід.

Але атака, яку Іран назвав відплатою за повітряний удар по його консульству в Дамаску, завдала лише скромної шкоди: ракети були збиті ізраїльською системою оборони "Залізний купол" та за допомогою інших країн.

"Атака була багато в чому розрахована в дні, що передували їй. Крім того, обмежені збитки і той факт, що не було людських жертв, означають, що, можливо, відповідь Ізраїлю буде більш виваженою", — сказав Уоррен Паттерсон, голова відділу стратегії сировинних товарів у ING.

Однак, за його словами, "очевидно, що невизначеності, як і раніше, багато, і все залежить від того, як зараз відреагує Ізраїль".

Оскільки Іран в даний час видобуває більше 3 млн барелів на добу сирої нафти, будучи одним з основних виробників у рамках Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), ризик поставок включає більш суворе дотримання нафтових санкцій і те, що відповідь Ізраїлю може включати в напад на енергетичну інфраструктуру Ірану, заявили в ING.

Але, якщо відбудеться значна втрата поставок, США можуть вивільнити ще більше сирої нафти зі своїх стратегічних нафтових запасів, тоді як ОПЕК має понад 5 млн. барелів на добу резервних виробничих потужностей, йдеться в повідомленні.

"Якби ціни значно зросли на тлі скорочення поставок, можна було б припустити, що група прагнутиме повернути частину цих вільних потужностей назад на ринок. ОПЕК не захоче, щоб ціни піднімалися надто високо, враховуючи ризик руйнування попиту", — зазначили в ING.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знову загострилася ситуація на Близькому Сході: що це означає для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Максим

15 квітня 2024, 08:29

Стаття ні про що


Новини