Головна Новини Суспільство події Чому "протікає стеля" в літаках: варто знати кожному пасажиру
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому "протікає стеля" в літаках: варто знати кожному пасажиру

Експерти розкрили причину, чому "протікає стеля" в літаках - на великій висоті через низькі температур в куполі фюзеляжу утворюється іній

13 вересня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Не кожен пасажир літака звертав увагу, що під час польоту на висоті трапляються ситуації, що "протікає стеля". Про це повідомляє The Sun.

Чому "протікає стеля" в літаках: варто знати кожному пасажиру

Чому "протікає стеля" в літаках, фото з відкритих джерел

Так, з шаф-купе над головою часто можна спостерігати, як"йде дощ". Хоча "дощ у літаку" не викликає занепокоєння щодо польоту, пасажирів може заплутати питання, чому стеля "протікає".

За даними Forbes, між стелею салону і верхньою частиною фюзеляжу є простір, який називається "купол". І коли тепле повітря з салону та зовні потрапляє в цей купол, а фюзеляж охолоджується до мінімумів -54°C, це створює іній, який потім стає частинками конденсату. Потім це просочується в ізоляційні панелі кабіни — які з часом проникають у салон, викликаючи "дощ". Це не тільки неприємно для пасажирів, але і може створити цвіль та грибок у ковдрах — які потім будуть капати на вас.

Нова шведська компанія під назвою CTT Systems створила антиконденсатну систему, подібну до осушувача повітря, яка зупиняє вбирання води ізоляційними ковдрами, які часто можуть утримувати до шести разів свою вагу. Вони пояснюють: "Ми створюємо бар’єр для сухого повітря, який запобігає потраплянню вологого повітря в кабіну. Якщо в ізоляційних ковдрах є вода, сухе повітря поглинає вологу. Оскільки він постійно вдувається в купольний простір, він створює позитивний потік, який повертається назад у кабіну через вентиляційні отвори у стелі. Потім він слідує за нормальним потоком повітря з літака".

Однак, поки це не буде розповсюджено у всіх авіакомпаніях, вам не потрібно турбуватися про те, що літак витече на вас під час наступного польоту.

У 2019 році подружжя для весільних подорожей залишилося в жаху після того, як вони зрозуміли, що аварійний вихід з літака протікає перед їх восьмигодинним рейсом додому, хоча авіакомпанія заявила, що це було через негоду на вулиці.

Як повідомляв портал "Коментарі", українським послам довелося багато працювати над питанням евакуації громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини