Головна Новини Суспільство події Чому Мінські домовленості для України не прийнятні: розповів експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Мінські домовленості для України не прийнятні: розповів експерт

Мінські домовленості - це один із способів завести Україну під контроль Кремля

27 листопада 2021, 23:34 comments1018
Поділіться публікацією:

Чому Мінські домовленості для України не прийнятні: розповів експерт

Під час передачі обговорили питання зустрічі Байдена та Путіна, скрін з відео

Андрій Ілларіонов, старший науковий співробітник центру політики безпеки (Вашингтон) та екс-радник президента Росії В. Путіна під час передачі "Україна з Тиграном Мартиросяном" в ефірі розповів, чому Мінські домовленості Україна не повинна визнавати.

Щодо можливої зустрічі Джо Байдена з президентом Росії Ілларіонов повідомив, що глава держави Байден наразі зацікавлений в особливих стосунках між ним та Володимиром Путіним. Тому не виключено, що питання ситуації в Україні стоятиме на порядку денному, якщо зустріч двох лідерів відбудеться.

Наразі це виглядає як головна ціль зустрічі, адже не випадково між країнами налагоджуються контакти по каналам спецслужб. За його інформацією, вже було проведено шість телефонних розмов й одна зустріч. Однак Андрій Миколайович наголошує, що багато залежить від позиції української влади, в тому числі президента та Міністерства закордонних справ.

"Я не чув принципових заяв з української сторони. Щоб чітко і однозначно заявляли, що Мінські домовленості для України не прийнятні в такому вигляді, в якому вони підписані. Це погана ознака", — додав Ілларіонов.

Андрій Миколайович пояснює, що в Мінських домовленостях є вимоги про звільнення окупованих території й вимоги щодо проведення там виборів.

Як він зазначає, там прописано, що вибори проводяться нинішньою владою, тобто це виглядає як фактично легалізація Києвом бандитського режиму в ОРДЛО. Тому визнання домовленостей в тому вигляді, в якому вони були підписані в 2015 році, означає визнання кримінального режиму на території України.

"Визнання в канонічному варіанті цих домовленостей означає параліч державної системи України, параліч її зовнішньополітичного курсу. Не випадково Путін так наполегливо просуває цю лінію по Мінських домовленостях. Це один із способів завести Україну під його контроль", — зазначив Ілларіонов.

Ілларіонов наголосив, що влада не існує для того, щоб подобатися урядам чи політикам іноземних країн, а для того, щоб захищати національні інтереси.

Як повідомляв портал "Коментарі", РФ не може сформулювати, як розуміє Мінські домовленості.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини