Головна Новини Суспільство події Чому Ізраїль відмовився постачати зброю Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Ізраїль відмовився постачати зброю Білорусі

Ізраїльська влада вважає правління Лукашенка аморальним

1 червня 2021, 19:52
Поділіться публікацією:

Ізраїль відмовився продавати зброю Білорусі та іншим "проблемним" країнам. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, повідомляє vesty.co.il.

Чому Ізраїль відмовився постачати зброю Білорусі

Ізраїль - фото з відкритих джерел

Військовий розповів, що Ізраїль має свої моральні стандарти, за якими визначає співпрацю з країнами.

"Ми не відправляли експорт зброї до країн, які не відповідають ізраїльським стандартам моральності, і до держав, де існує геноцид", — зазначив Ганц.

Він також додав, що більшість контрактів на постачання були підписані до початку епідемії. Зокрема, 44% експорту на 800 млн доларів було направлено до країн Азії, Тихого океану і Перської затоки; 30% — до країн Європи, включаючи Азербайджан; 20% — до країн Північної Америки. За його словами, зброю до Білорусі Ізраїль не постачав.

Нагадаємо, що 30 травня очільник МЗС Ізраїлю Габі Ашкеназі прибув із візитом до Єгипту, щоб обговорити теми, пов'язані з Сектором Гази. До речі, це перша поїздка голови зовнішньополітичного відомства Ізраїлю до Єгипту з 2008 року.

Додамо, що 27 травня в Україну прибули громадяни трьох країн, яких евакуювали із Сектора Гази. Зусиллями дипломатів на батьківщину повернулися 103 українці.

Зазначимо, що наразі триває загострення палестино-ізраїльського конфлікту.

Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Гази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах.

Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини