Головна Новини Суспільство події Чому Інтерпол досі не оголосив Путіна у розшук: з'явилися пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Інтерпол досі не оголосив Путіна у розшук: з'явилися пояснення

В Інтерполі розуміють, що в Росії ніхто не виконав би його вимоги

8 квітня 2023, 15:08 comments1771
Поділіться публікацією:

Інтерпол не оголошує міжнародного злочинця Володимира Путіна в розшук через те, що в Росії ніхто не виконав би його вимоги. Крім того, під загрозою опинилася доля Інтерполу в РФ. Як зазначив у себе на ютуб-каналі військовий експерт Олег Жданов, Інтерпол не має самостійної юрисдикції заарештовувати, він працює разом із місцевими правоохоронними органами.

Чому Інтерпол досі не оголосив Путіна у розшук: з'явилися пояснення

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Сьогодні оголосити в розшук (ред. — Путіна) через Інтерпол — це фактично поставити під загрозу присутність Інтерполу в РФ. Тоді голові Інтерполу доведеться йти з цим ордером до голови Слідчого Комітету РФ або до генпрокурора РФ, і? Далі Інтерпол вилетить, як пробка з пляшки, із РФ", — заявив Жданов.

Експерт нагадав, що ще кілька років тому в Росії ухвалили закон, згідно з яким внутрішнє законодавство в РФ вшановують вище, ніж міжнародне право.

"Для них міжнародний ордер як туалетний папір... Якщо Інтерпол отримає такий ордер і попросить його виконання в РФ, йому відмовлять. І ніхто не реагуватиме", — вважає Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — продовжує наводити "шурхіт" злита в Мережу розмова нібито між російським олігархом азербайджанського походження Фарідом Ахмедовим та російським продюсером, чоловіком співачки Валерії – Йосипом Пригожіним. У ньому вони жорстко критикують Путіна, який розв'язав війну проти України, що в результаті вдарило по Росії. І хоч Пригожин запевняє, що запис – підробка, є дані, що керівництво ФСБ має намір "вжити заходів" із цього приводу. Чи може частина російських еліт вжити конкретних заходів щодо усунення Путіна, який уже отримав від Заходу "чорну мітку" у вигляді ордера на арешт від Міжнародного кримінального суду? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини