Головна Новини Суспільство події Чому більше половини українських готелів не мають кваліфікаційних «зірок»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому більше половини українських готелів не мають кваліфікаційних «зірок»

У Державному агентстві розвитку туризму України уточнили, що в Україні наразі нараховується близько трьох тисяч готелів

7 червня 2021, 09:41
Поділіться публікацією:

В Україні лише 8% готелів отримали підтверджені "зірки". Решта – поки залишаються не класифікованими. Про це повідомила у програмі "Неофіційна розмова" керівниця Держагенства туризму України Мар'яна Олеськів.

Чому більше половини українських готелів не мають кваліфікаційних «зірок»

В Україні не всі готелі мають "зірки". Фото: inc.com

За її інформацією, нині в Україні працює близько трьох тисяч готелів. Однак ця цифра не точна, і поки достеменно невідомо, скільки насправді готельних закладів діє в країні.

Це пов’язано з тим, що в Україні не ведеться туристична статистика. Проте, як уточнила Олеськів, в агентстві вже працюють над цим питанням.  

За даними відомства, з усіх існуючих лише 248 готелям були присвоєні "зірки".

Мар'яна Олеськів пояснила, що "зірки" почали видавати лише у березні. Згодом процедуру тимчасово зупинили, тому що після створення у 2020 році Державного агентства розвитку туризму не було проведено заміни нормативної бази. Тому майже рік у відомстві змінювали документи, а потім відновили видачу "зірок".  

Також керівниця Держагенства розповіла, де найбільше в Україні п’ятизіркових готелів. За її інформацію, в цьому рейтингу лідирує Одещина – в самій Одесі та по всьому регіону діє 15 готельних закладів із п’ятьма "зірками". На другій позиції Київ – 10 п’ятизіркових готелів. На третій сходинці Харків і Львів – по три готелі.  

Раніше видання "Коментарі" писало про те, що у Великобританії двоє хлопців створили цікавий "готель" без зручностей на кшталт готелю Null Stern у Швейцарії.

Однак юнаки зробили свій "готель" ще простішим і креативнішим. Вони підшукали матрац, подушки, ковдру, тумбочку, лампу та розмістили усе це серед поля. На подив, знайшлося чимало бажаючих відпочити в таких "номерах".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини