Головна Новини Суспільство події Чоловіки з-за кордону можуть видихнути: У ВР сказали, чи повертатимуть їх силою
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіки з-за кордону можуть видихнути: У ВР сказали, чи повертатимуть їх силою

Схоже, що українським чоловікам за кордоном нічого не загрожує, повертати силою їх ніхто не буде, про це в коментарі Укрінформу сказав нардеп Олександр Мережко. Немає механізмів, щоб їх змусити повернутися в країну

24 травня 2024, 20:35 comments1616
Поділіться публікацією:

За словами голови комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександра Мережка, абсолютна більшість чоловіків, які знаходяться в країнах Європейського Союзу, перебувають там на цілком законних підставах. При цьому він підкреслив, що примусове повернення, тобто екстрадицію, можна застосовувати тільки у тому випадку, якщо громадянин є злочинцем. Тобто, підкреслив політик, для повернення чоловіків в Україну повинні бути правові підстави.

Чоловіки з-за кордону можуть видихнути: У ВР сказали, чи повертатимуть їх силою

Олександр Мережко

Як підкреслив Мережко, наразі немає жодних шляхів, які б дозволили примусово, але законно повернути чоловіків в Україну. При цьому депутат додав, що, очевидно, такі дії неможливо зробити в принципі.

За словами нардепа, правда в тому, що більша частина українців, які зараз знаходяться за кордоном, в основному перебувають там на законних підставах. Окрім того, часто вони виїхали за кордон ще до повномасштабного вторгнення терористичної Росії. Тобто, підкреслив політик, ці люди не є злочинцями. Саме тому, додав Мережко, до цих людей не можна застосовувати процес екстрадиції.

При цьому нардеп визнав, що деякі європейські держави, дійсно, розглядають механізми, за яким можна повернути військовозобов'язаних чоловіків. Проте, додав Мережко, навіть не йдеться про те, що цих громадян будуть повертати силою.

Політик додав, що повернення українців додому є питанням моралі. Проте вплинути на рішення чоловіків якимось із правових засобів, немає можливості.

"Можу стверджувати, що наразі на рівні міжпарламентської дипломатії таке питання не стоїть на порядку денному",
- підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді говорять про загрозу того, що мільйони українців почнуть відмовлятися від громадянства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини