Головна Новини Суспільство події Чого найбільше бояться мільярдери в США: війна не на першому місці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого найбільше бояться мільярдери в США: війна не на першому місці

Найбагатші сім'ї світу вважають глобальний конфлікт найбільшим ризиком на п'ятирічний період, але у мільярдерів США інші страхи

23 травня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Для найбагатших сімей світу головний ризик протягом наступних п'яти років – велика війна, але не для США. Там сімейні клани не жахаються від слова "вінйа", проте вони більше бояться високих податків. Як інформує портал "Коментарі", про це свідчить дослідження швейцарського банку UBS.

Чого найбільше бояться мільярдери в США: війна не на першому місці

Долари. Фото: з відкритих джерел

Загалом найпотужніші "сімейні офіси" (фірми, створені найбагатшими кланами світу для управління активами та багатством) найбільше бояться великого геополітичного конфлікту. Таку відповідь дали 62% опитаних. Далі йдуть кліматичні зміни (49%) та боргова криза (48%). Йдеться про побоювання у середньостроковій перспективі.

Ризики війни у Європі відчуваються сильніше, ніж в інших регіонах світу.

Близько 71% європейських "сімейних офісів" назвали геополітичний конфлікт головним протягом наступних п’яти років.

З іншого боку Атлантичного океану ситуація дещо інша. Хоча американські мільярдери визнають ризик конфлікту протягом найближчого часу, у тривалішій перспективі для них більшим ризиком є підвищення податків.

Цікаво, що у Японії та Південній Кореї оцінюють ризики приблизно так само, як і в Європі, а для сімейних офісів Південно-Східної Азії, як і США, податки на першому місці.

У звіті UBS зібрані відповіді 320 респондентів, середній чистий капітал кожної сім'ї-учасника становив $2,6 млрд. Дослідження проводилося з січня до березня 2024 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — американський журнал Forbes опублікував новий глобальний рейтинг мільярдерів. У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes 785 місце зайняв найбагатший українець, власник ДТЕК та співвласник "Метінвест" Рінат Ахметов. Його статки оцінюються в 4 мільярди доларів. У списку 2024 року – п'ять громадян України. Із рейтингу вибув Ігор Коломойський. Віктор Пінчук розмістився на 1623 місці у списку. Статки власника групи Interpipe за рік скоротилися на 100 млн доларів — до 2 млрд доларів. Власник Smart Holding Вадим Новинський з 1,2 млрд дол (-$200 млн) посів 2410 місце.  Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго (2 410 місце) за рік скоротилися на 100 млн дол – до 1,2 млрд дол. Співвласник так званої групи "Приват" Геннадій Боголюбов посідає 2692 місце в рейтингу. Його статки за рік скоротилися на 100 млн дол – до мільярда.                                                            




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини