Головна Новини Суспільство події Чим Telegram приваблює політичних експертів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим Telegram приваблює політичних експертів в Україні

Провідні аналітики більше не обмежуються стандартними соцмережами, а беруть на озброєння месенджери

9 червня 2021, 19:34
Поділіться публікацією:

Соціальні мережі продовжують невпинно втрачати трафік і морально застарівають в очах молодого покоління інтернет-користувачів. Західноєвропейські та американські юзери вже давно змінили закостенілий Facebook на більш гнучкі та привітні до нової аудиторії Twitter чи Snapchat, які поки не особливо прижилися в Україні. 

Чим Telegram приваблює політичних експертів в Україні

Telegram - фото з відкритих джерел

Монополісти, що ніколи не мали сильних конкурентів на ринку social media, поступово програють боротьбу молодим та амбітним проєктам, спрямованим на швидкий обмін інформацією та максимальну анонімність у мережі.

Наприклад, нове дітище творця російської соцмережі "ВКонтакті" Павла Дурова Telegram вже давно перетворилося зі звичайного месенджера на де-факто соцмережу нового формату. З кожним роком проєкт поповнюється мільйонами нових користувачів, стаючи амбітним гравцем у царині соціальних медій.

Не залишаються осторонь і політичні експерти, для яких Telegram став ковтком свіжого повітря у задушливій кімнатці цензури на Facebook. Про це вони поділилися з читачами порталу "Коментарі" в ексклюзивному інтерв'ю.

"Хоча я й дуже старорежимна людина, проте вже створив свій канал у Telegram. До цього я не розумів такого формату, але зараз нічогенько йде. Один із головних плюсів — відсутність блокувань. Нещодавно я отримав дуже дивний бан на Facebook за пост про затори в Києві. Я поважаю посполите право господаря цієї соцмережі банити кого завгодно, але завівши свій канал у месенджері я зрозумів, що це чудова альтернатива", — зазначив політичний експерт Михайло Чаплига.

Своєю чергою політичний аналітик Олексій Голобуцький запевнив, що у блогерській справі не дуже коректно порівнювати Facebook і Telegram, адже між ними відчувається суттєва відмінність контенту. 

"Коли Facebook — це твоя політична діяльність, то Telegram — це інсайди, які тобі зливають. Ось тоді ми можемо їх порівнювати. Я використовую Telegram, коли знаю, що за такий пост нейромережі Facebook видадуть мені бан", — пояснив Голобуцький.

Нагадаємо, що засновник популярного месенджера Telegram Павло Дуров розповів про зміни в роботі сервісу. За його словами, з наступного року месенджер почне монетизуватися для того, щоб підтримувати великі витрати на сервери та трафік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини