Головна Новини Суспільство події Чим підгодовувати часник, щоб вийшов щедрий урожай
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим підгодовувати часник, щоб вийшов щедрий урожай

Досвідчені городники розповіли, чим варто підгодовувати часник, щоби вийшов багатий і великий урожай

25 травня 2022, 05:25
Поділіться публікацією:

Часник – смачний та дуже корисний овоч, тому, по можливості, його обов'язково потрібно висадити на городі. Але щоб урожай вийшов великим і соковитим, необхідно знати деякі секрети, які, зокрема, стосуються підживлення овочевої культури.

Чим підгодовувати часник, щоб вийшов щедрий урожай

Чим підгодовувати часник (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що добрива потрібні рослинам для активного росту та розвитку, але "підгодовувати" часник потрібно вчасно. Чим це краще робити, щоби зібрати щедрий урожай?

Аміачна селітра

Навесні для підживлення часнику можна використовувати аміачну селітру, тому що в ній менше азоту, а значить ризик того, що часник пожовкне, менший. А ще аміачна селітра краще всмоктується за низьких температур, тому її потрібно застосовувати у травні. Спочатку потрібно зробити розчин і провести звичайний полив, щоб зволожився ґрунт. Потім на кожен квадратний метр посадок вноситься по 30 г аміачної селітри.

Сульфат магнію

Це добриво — друге підживлення для овочів. У ньому міститься фосфор, а це важливий елемент, адже за його дефіциту коренева система часнику розвивається погано. Експерти рекомендують на квадратний метр посадок використовувати 30 г сульфату магнію.

Монокалійфосфат

Це концентроване водорозчинне безхлорне фосфорно-калійне добриво. Його варто застосовувати через місяць після другого підживлення часнику. На овочевій культурі вже має з'явитися не менше 7 листочків. Спочатку зволожуєте добривом грунт, а потім по 30 грамів вносите на квадратний метр.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів, чому часник необхідно додавати до раціону і назвав його дві унікальні властивості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини