Головна Новини Суспільство події Чи зросте для українців "мінімалка" в новому році: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зросте для українців "мінімалка" в новому році: подробиці

Розмір прожиткового мінімуму також збільшиться з 1 грудня - до 2684 гривень на місяць для працездатних осіб

28 вересня 2022, 17:47
Поділіться публікацією:

Цьогоріч  збільшення  так званих соціальних стандартів  відбудеться вже в жовтні. Зокрема, з  1 жовтня 2022 року підвищиться  розмір мінімальної заробітної плати  для громадян України та становитиме  6700 тис. грн. Але, при цьому,  на наступний  рік підвищення мінімалки  не заплановано і  цей розмір  залишиться сталим.  

Чи  зросте для  українців  "мінімалка" в новому році: подробиці

Про це повідомив  очільник парламентського Комітету  з питань бюджету Юрій Арістов.

Також  нардеп розповів про підвищення інших соціальних стандартів для українців, які відбудуться цього року.Зокрема,  розмір мінімалки для українських громадян  зросте, починаючи з 1 жовтня, а розмір прожиткового мінімуму збільшиться наприкінці року  — з 1 грудня (до 2684 гривень на місяць для працездатних осіб).

"Ми дуже хотіли б підвищувати соціальні стандарти, розуміючи, що в країні висока інфляція. Але ж при цьому у нас триває війна, а у воєнний час – дуже чіткі пріоритети, і більшість населення до цього ставиться з розумінням", — пояснив голова бюджетного комітету Верховної ради.

При цьому, Юрій Арістов зазначив, що в скарбниці країни на наступний  рік заплановано 403 млрд грн для потреб соціального захисту українців. При цьому,  приблизно на 233 млрд грн буде  профінансовано  Пенсійний фонд. Для виплат  житлово-комунальних субсидій виділено майже 38 млрд грн в рамках бюджетної програми Міністерства соціальної політики. Ще парламентар проінформував, що  заплановано субвенції  для освітньої сфери, потреб, що стосуються охорони здоров'я та кошти  на соціальний захист, які передбачені  для місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що "Мочимо авіацією, далекобійною артилерією, "Хаймарсами": Арестович — про ситуацію на Херсонському напрямку.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4444

28 вересня 2022, 18:55

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ----- https://7l.ink/goo


Новини