Головна Новини Суспільство події Чи змінив суд запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи змінив суд запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон: що відомо

Апеляцію у справі Ірини Фаріон відхилено: запобіжний захід не змінили

сьогодні, 14:10
Поділіться публікацією:

Львівський апеляційний суд відмовився змінити запобіжний захід В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві мовознавці та колишньої депутатки Ірини Фаріон. Адвокати просили замінити тримання під вартою на домашній арешт, але суд залишив все як є.

Чи змінив суд запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон: що відомо

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили під вартою, незважаючи на апеляцію захисту

Речниця Офісу генерального прокурора Надія Максимець пояснила, що прокуратура наполягала на тому, щоб Зінченко залишився під вартою, адже його підозрюють у серйозному злочині — навмисному вбивстві. Вона зазначила, що суд погодився з цією позицією та не змінив рішення.

"За принципової позиції Львівської обласної прокуратури Львівським апеляційним судом залишено під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, який підозрюється в умисному вбивстві громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон", — повідомила Максимець.

Раніше Галицький районний суд Львова продовжив термін тримання під вартою Зінченка, не даючи йому можливості вийти під заставу. Прокурори пояснили, що існує ризик, що підозрюваний може втекти або впливати на свідків.

Під час апеляційного засідання адвокати Зінченка просили замінити тримання під вартою на домашній арешт, стверджуючи, що він не представляє загрози та має право захищатися у більш м'яких умовах. Проте суд вирішив, що зважаючи на серйозність обвинувачень, Зінченко має залишатися під вартою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у справі про вбивство Ірини Фаріон з'явилися нові подробиці. Одорологічна експертиза, аналогічна дактилоскопії, дозволяє ідентифікувати людину за унікальним запахом, який він міг залишити на місці злочину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини