Чи загрожує Україні циклон, що затопив Європу: Укргідрометцентр

Циклон, який спричинив аномальні зливи в Європу, до території України вже не дійде – Укргідрометцентр

Україну не торкнеться сильний циклон, який викликав величезні зливи по всій Центральній Європі минулими вихідними, досягаючи до 500 мм дощу в деяких місцях. Наталія Птуха з Українського гідрометеорологічного центру заявила, що хоча циклон і був активний у Європі, він уже втратив свою силу і не досягне України, а попрямує на південь до Італії.

"До території України цей циклон вже не дійде. Його пік активності припав саме на вихідні, саме тоді по території Центральної Європи спостерігалися сильні опади. Подекуди їх кількість була дуже великою, в Австрії навіть по 400 мм випало, це взагалі рекордні значення певних регіонів, в Чехії до 500 мм за кілька днів – це дуже багато для цих регіонів", – пояснила вона.

Під час вихідних у деяких областях Австрії випало до 400 мм опадів, а в Чехії — до 500 мм, що є дуже великою кількістю для цих регіонів.

Тепер, коли циклон переміщується на південь, в Україні можуть бути деякі зміни в погоді, але без серйозних дощів або штормів. Українцям радять слідкувати за новинами про погоду, але без побоювань за великі негоди, які могли б статися.

Нагадаємо, негода охопила Європу 15 вересня. Зокрема, в Австрії зафіксовано несподівані снігопади у нижній Австрії, що змусило оголосити надзвичайний стан. У інших регіонах країни також спостерігаються повені, і місцева влада готується до можливих наслідків стихійного лиха. Польща також постраждала від стихії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В Одесі після потужної зливи затоплено кілька вулиць, що спричинило значні труднощі з рухом транспорту. Про це повідомила прес-служба міської ради, опублікувавши перелік вулиць, де ускладнено рух автомобілів. У соціальних мережах активно поширюють фото та відео наслідків негоди.