Головна Новини Суспільство події Чи відчувають українці, що армія здатна їх захистити: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи відчувають українці, що армія здатна їх захистити: дослідження

Українців запитали, як вони ставляться до Збройних сил

6 грудня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Дослідницька компанія "Active Group" провела соціологічне дослідження в Україні. Тема дослідження — як ставляться українці до Збройних сил й чи вірять, що ті їх захистять.

Чи відчувають українці, що армія здатна їх захистити: дослідження

Українців запитали, чи довіряють вони армії, фото armyinform

Серед опитаних респондентів 45,1% вважають, що армія має кращу обороноздатність та стала сильнішою за останні два роки. Ще 16,1% говорять, що армія не змінилась. 30% українців говорять, що армія стала слабшою, ніж раніше. 8,7% опитаних не відповіли на це запитання.

Крім того, молодші громадяни вірять в те, що армія стала сильнішою, а люди пенсійного віку навпаки впевнені, що армія стала значно слабшою.

Чи відчувають українці, що армія здатна їх захистити: дослідження - фото 2

58,5 % респондентів вірять в те, що українська армія зможе захистити народ й 33,4% впевнені, що армія їх не захистить. Не відповіли 8% респондентів. Щодо вікових груп, то більшість респондентів, які вірять в армію — це люди вікової категорії від 18 до 29 років. Не вірять найбільше громадяни, що старші 50 років.

Чи відчувають українці, що армія здатна їх захистити: дослідження - фото 3

Дослідження проводили методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Кількість респондентів — 1200 осіб. Похибка становить при довірчій імовірності 0,95 не більше 2,9%.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр оборони України Олексій Резніков на тлі накопичення російських військ біля українсько-російського кордону закликав США, Канаду та Велику Британію направити в Україну додатково військових інструкторів (500 осіб), розгорнувши їх у місцях, де побачила б РФ. Серед таких назвали Харків, Маріуполь, Краматорськ, Одесу, острів Зміїний. Експерти висловили свою думку стосовно таких заяв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини