Головна Новини Суспільство події Чи вдалося Кемерону переконати Трампа розблокувати допомогу Україні: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдалося Кемерону переконати Трампа розблокувати допомогу Україні: ЗМІ дізналися деталі

The Guardian розкрив деталі переговорів

10 квітня 2024, 07:48 comments1002
Поділіться публікацією:

Відчайдушна спроба міністра закордонних справ Великобританії Девіда Кемерона під час візиту до США переконати колишнього главу Білого дому та ймовірного кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу у розмірі 60 мільярдів доларів, дуже ймовірно, провалилася. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Guardian".

Чи вдалося Кемерону переконати Трампа розблокувати допомогу Україні: ЗМІ дізналися деталі

Девід Кемерон. Фото: з відкритих джерел

За інформацією ЗМІ, главу МЗС Великобританії навіть відмовили у зустрічі зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном, який теоретично міг би винести законопроект на голосування.

Зазначається, що під час приватної вечері в маєтку Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, Кемерон закликав Трампа визнати, що на користь США, щоб Володимир Путін не отримав "винагороду" за захоплення земель в Україні.

Він також наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні у липні цього року для кожного члена НАТО будуть розроблені плани досягнення чи перевиконання цільових витрат на оборону.

Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном.

На спільній прес-конференції Кемерон та держсекретар США Ентоні Блінкен повторили свої заклики до Конгресу розблокувати надання допомоги. Кемерон наполягав на тому, що він приїхав до США не для того, щоб "читати лекції" або втручатися у внутрішню американську політику, але сказав, що готовий відмовитися від "дипломатичної риторики", тому що він дуже емоційно ставиться до того, що США та Європа має об'єднатися для захисту України від російської агресії.

Але аргументи Кемерона – як раціональні, так і емоційні – схоже, натрапили на боротьбу за владу всередині Республіканської партії, пише The Guardian.

Радикальні республіканці, які виступають проти допомоги Україні, продовжують загрожувати Джонсону відставкою, якщо він поставить пакет допомоги на голосування.

Передвиборний штаб Трампа заявив, що на вечері з Кемероном обговорювалися такі питання, як "майбутні вибори в США та Великій Британії, політичні питання, пов'язані з Brexit, необхідність виконання країнами НАТО своїх зобов'язань щодо витрат на оборону та припинення вбивств в Україні".

Читайте також на порталі "Коментарі" – хто і чому у США проти допомоги Україні: з чим прорахувався Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини