Головна Новини Суспільство події Чи стане Мінкульт відміняти концерт російського репера Басти в Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи стане Мінкульт відміняти концерт російського репера Басти в Києві

Колега Басти по цеху Моргенштерн досі залишається нев'їзним

10 червня 2021, 14:02
Поділіться публікацією:

В Міністерстві культури та інформаційної політики України не збираються перешкоджати майбутньому концерту російського репера Басти (Василя Вакуленка), який має відбутися у Києві 26 червня. Про це повідомив очільник відомства Олександр Ткаченко у своєму інтерв'ю 24 каналу.

Чи стане Мінкульт відміняти концерт російського репера Басти в Києві

Репер Баста - фото з відкритих джерел

Міністр заявив, що минула заборона на проведення концерту була ініційована СБУ. Мінкульт же не мав намірів скасовувати культурний захід.

"СБУ керується власними нормативними документами, за якими забороняє в'їзд тим чи іншим людям, не обов'язково артистам, в'їзд на територію України. Безперечно, коли мова заходить про артистів, усі на це звертають увагу. Коли мовиться про журналістів чи нікому невідомих людей – це проходить повз увагу. СБУ вирішило не пускати Моргенштерна, слава богу. Але якийсь термін сплив і Баста може сюди заїхати", — пояснив Ткаченко.

Також Олександр Ткаченко повідомив, що не дуже добре ставиться до артистів із РФ, проте має серед російської естради своїх улюбленців.

"Як я особисто ставлюсь до російських артистів? Не зовсім добре, тому що вважаю, що це по-перше, заважає українським артистам розвиватися. Якщо спитати про ставлення до різних артистів, то я щиро радий, що мої улюбленці – Макаревич та Гребенщиков можуть сюди приїжджати, тому що і з позицією у них усе нормально та адекватно, і музиканти вони високого профілю. Тому тут теж треба мати виважену позицію щодо цього питання", — зазначив міністр.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, Баста може знову виступати в Україні. Відомий російський реп-виконавець Василь Вакуленко, більш відомий під псевдонімами Баста, Ноггано і Нінтендо, вибув зі списку осіб, яким заборонений в'їзд в Україну, який СБУ складає з 2014 року після анексії Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини