Головна Новини Суспільство події Чи потрібно заборонити в Україні, діяльність УПЦ МП, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно заборонити в Україні, діяльність УПЦ МП, - опитування

Більшість громадян України не підтримують діяльність УПЦ МП на території української держави

15 червня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), повідомляє портал "Коментарі".

Чи потрібно заборонити в Україні, діяльність УПЦ МП, - опитування

Українці відповіли, чи потрібна діяльність УПЦ МП в Україні. Фото з відкритих джерел

Таким чином, 66% опитаних вважають, що Українській православній церкві Московського патріархату не місце в Україні.

"За результатами опитування з 78% у грудні минулого року до 85% зараз стало більше українців, які переконані, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ МП. Зокрема, з 54% до 66% стало більше тих, хто думає, що ця Церква має бути повністю заборонена в нашій країні. Ще 19% виступають за дещо "м’якший" підхід, що не передбачає повної заборони, але несе встановлення державного контролю та нагляду", — йдеться у повідомленні.

Також, в Київському міжнародному інституті соціології зауважили, що більшість населення,  в усіх регіонах України, виступають за проактивну позицію держави в питанні діяльності УПЦ (МП). При тому, навіть, на Півдні та Сході спостерігається зниження відсотку тих, хто говорить про невтручання в діяльність "московської" церкви.

"Водночас на Півдні і Сході трохи менше тих, хто виступає за повну заборону (58% і 50%). Утім, навіть на Півдні і Сході є тенденція до більш жорсткого ставлення. Так, на Півдні з 48% до 58%, на Сході з 41% до 50% стало більше тих, хто підтримує повну заборону Церкви", — зазначають у КМІС.

Читайте також на порталі "Коментарі", — СБУ повідомила про підозру ще одному ієрарху УПЦ МП. Йому інкримінують порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини